Gatufotograf

En bild med 390.000 visningar

Min blogg på Fotosidan röner ingen större uppmärksamhet. Spelar ingen roll. Liksom Erik Madsén skrev igår så bloggar man för sitt eget nöjes skull.

Under tio års tid hr jag publicerat bilder på DeviantArt. Här finns medlemmar över hela världen. För mig är det kul att knyta internationella kontakter när det gäller gatufoto. Se hur man lever i andra länder genom de fotografier som läggs ut.  

Förra veckan publicerade jag den här bilden. Idag har den haft 390.000 besökare. Rekordnotering för mig. Ofta har en bild några hundra besökare och som mest 10k - 20k.

Hur kom bilden till? 2019 passerade jag som hastigast den här damen i Rom. Närmade mig henne och tog rutinmässigt fotot från höften. Ingen aning vem hon är. Verkade uppklädd för fest - kanske ett bröllop. 

Inlagt 2021-11-30 07:39 | Läst 1213 ggr. | Permalink
Hej,
Grattis till rättmätig beundran av bild.
Publiken är ju mer global på en sådan site, fotosidan har väl en mer begränsad spridning med bloggar på svenska.
Bilderna är ju inte på svenska. Man undrar ju om fotosidan.se gör någon publikundersökning. Om det är så vore det intressant att se hur den ser ut.
Ha det väl
Bob
Svar från Nisse Larsson 2021-11-30 08:39
Tackar för kommentaren. Kul att finnas på olika plattformar. Sånt berikar. Hälsar NL
Fint det här Nils-Erik!
Fotosidan e litet mera på lokal nivå, å nog mest teknik o kameror å sånt! ;) :)
Kan ändå tycka, att jag hittar många bra bilder även här, tex i vissa bloggar, men det e få andra som tycker dom bilderna e bra! ;) Eller kommenterar! Men bildsmaken e ju olika! :)
/B
Svar från Nisse Larsson 2021-11-30 09:16
Fotosidan är bra och deviantArt är bra på ett annat sätt. Teknik och kameror begriper jag mig inte mycke på. Fotar bara med en svart japansk låda. Hälsar NL
Hej Nils-Erik.
Grattis till rekordet - respekt. Men det förtjänar dit foto då också.
Jag tror att det är stor skillnad mellan en blogg och ett verkligt fotoforum. Eller på DeviantArt som när jag hade en profil/konto där mest var tänkt att lägga ut sina bilder till försäljning. Jag vet inte om det är så längre ?
Min blogg är, åtminstone, som jag har skrivit flera gånger, en elektronisk dagbok. Här utbyts åsikter, kommentarer om många olika saker och ämnen och ibland även om foto :-) :-)he he
Jag anser inte att detta forum är särskilt lämpligt för djupare fotoanalys. Därför kanske det inte blir särskilt många bilder från de som "kräver" fler kvalitetsbilder här på bloggen – UPS.
Här visar du oss ett foto som förtjänar beröm för att vara ett exempel på ett "riktigt" och klassiskt exempel på ett gatufoto - gillas mycket.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Nisse Larsson 2021-11-30 15:52
Tack för dina kommentarer. Medveten om skillnaden. Många säljer sina bilder och tjänar en slant på DeviantArt. Ibland gör jag det också. Men som amatör är det här bara en kul grej.

Vet flera som använder DeviantArt som en personlig dagbok med långa bildkommentarer. Ungefär som du själv gör i bloggen på Fotosidan. Medlemsskapet är gratis också.

Hälsningar Nils-Erik
Hej Nils-Erik
Riktigt bra gatufoto. Blev nyfiken på Deviant Art, var inne och tittade på deras hemsida. Blev inte klar över om det var gratis att bli medlem, eller om det finns olika nivåer på medlemskapet / Hälsning Robert
Svar från Nisse Larsson 2021-11-30 15:42
Hej
Under mina tio år som medlem har jag aldrig betalt någon avgift. Och lagt upp 1200 bilder.

Det finns lite olika nivåer på medlemsavgift beroende på extra tjänster. Man verkar kunna sälja och printa bilder och sånt. Professionell nivå.

Halva priset på medlemsskapet just nu. Funderar på att vara med något år på lägsta nivån, Billigast. Det kan det vara värt.

Gå med i Deviant Art och testa. Helt gratis.

Hälsningar Nils-Erik
Tände på den här bilden direkt när jag såg den i litet format på bloggsidan i FS.

Som vanligt är det svårt att sätta ord på vad man gillar i en bild, men jag reagerade direkt kan jag säga.

Grattis till 390K besökare
/T
Svar från Nisse Larsson 2021-12-01 09:17
Hej. Hjärtligt tack för berömmet. Nu har det blivit 393 k besökare. Kul med lite uppmärksamhet, Hälsningar NL