Gatufotograf

En Coronakö!

I Eskilstuna ser man den här långa kön dagligen på Kungsgatan. Det är människor som söker sig till främst arbetsförmedlingen. Ett tecken på att arbetslösheten är skyhög och det är tveksamt om läget förbättras framöver.

Våra politiker har försatt arbetsförmedlingarna i kaos. Idag larmas det om att det inte ens finns resurser att  betala ut ersättning till de som arbetslösa.

Och det verkar inte finnas någon där upp som bryr sig.

Inlagt 2020-08-04 19:59 | Läst 765 ggr. | Permalink
Om de tillämpar samma modell som en del bankkontor så blir det dock kö direkt, eftersom de inte låter någon vänta på sin tur inne. Därmed inte sagt att arbetslösheten inte har ökat, för det har den definitivt, men det hela påminner lite om när man använder vattenånga för att illustrera miljöföroreningar.

För övrigt var det även coronakö utanför Louis Vuitton på Birger Jarlsgatan igår... Systembolaget är en annan inrättning där sådana skådats, ibland även med två bistra ordningsvakter för att hålla ordning på dryckestörstande monopolbesökare.
Svar från Nisse Larsson 2020-08-04 20:42
Sörmland har landets högsta arbetslöshet och befolkningen har så låg köpkraft det inte finns underlag för att driva några lyxbutiker. Systembolaget har dock coronakö framåt tre-tiden på lördagar.