Gatufotograf

En gatufotograf ska väl inte jaga kvinnor

Fotografen följde de två kvinnorna hack i häl, fotade och chimpade, fotade igen och chimpade. Svårt att sätta en gräns för vad som kan betraktas som olämpligt uppträdande för gatufoto som alltid är ju  närgånget. Tyckte trotsa allt det såg lite olämpligt ut.

Men vem är jag till att döma? Jag fotar ju obekanta på gatan också. Ibland närgånget och det kan av vissa betraktas som olämpligt.

När de kom gående över Slussen i Stockholm kunde jag inte låta bli att ta ett höftskott på sällskapet när de passerade mig.

Nån minut innan fotade jag en man utanför hotell Hilton vid Slussen  Han bara satt på sin bil och kollade in omgivningen. En intressant situationsbild. Mannens uppträdande verkade lite barnsligt lekfullt.

En bild vid Sergels torg en kvart tidigare. Jag fångades av att alla män verkade vara maskulint trötta och hårda. Ungefär som männen på Dressmans reklam för herrkläder. De fångar den nya trenden för medelålders som lämnat ungdomen bakom sig.

Det finns ju så mycket mänskligt att skildra i gatufotot. Man behöver inte gripas av yrsel och rusa efter vackra damer i hopp om att få en bra gatubild.

Eller har jag missat nåt?

Inlagt 2016-07-03 07:26 | Läst 2454 ggr. | Permalink
Hej,
Du är en skarpögd gatufotograf.
Ha det bra
Bob
Svar från Nisse Larsson 2016-07-03 08:47
Tack - gatufoto är att skildra alla slags människor!
Svenskar är pryda och försiktiga. Vi vill inte förnärma. Höftskott löser problemet hehe. Skämt åsido. Ingen kommentar vad gäller damerna men han verkade plåta aktervyn? Suspekt.
Svar från Nisse Larsson 2016-07-03 08:49
Alla de här bilderna är höftskott. Det handlar väl mer om inte påverka dem man fotar!
Fotograf Johan Andersson 2016-07-04 07:24
Jo det ligger mycket i det. För bildens skull absolut.
Det är så många människor som ser intressanta ut på olika sätt, jag tycker att du brukar fånga bra bilder på alla möjliga kategorier av typer så även här!!
Svar från Nisse Larsson 2016-07-03 13:58
Tack för det!