Gatufotograf

En killes dödsförakt

Sergels torg i Stockholm. Häpen betraktade jag den här killens övningar med brädan.  Han laddade upp fart på gångbanan för att kunna kasta sig ut i ett hopp över trappen. Och landa nedanför trappen på brädan efter att den hade roterat ett varv i luften.

Han gjorde många försök som misslyckades varje gång. Efter språnget störtade han i gångbanan, rullade runt flera varv. Reste  sig upp obekymrad och oskadad.  Och gjorde ett nytt försök.

 

Givetvis bar han inga som helst skydd. Annars har man sett brädåkare med hjälm, knäskydd, armbågsskydd, handskar mm. Förståndigt om man ska ta sig fram med ett sånt här fortskaffningsmedel. Livsnödvändigt om man ska utföra halsbrytande konster.

Övervägde för ett ögonblick att prata förstånd med grabben. Påpeka att han skulle kunna slå ihjäl sig eller skada sig så allvarligt att han fick tillbringa resten av sitt liv som handikappad i rullstol.

Ääh - sedan jag tagit några bilder gick jag därifrån utan att säga ett ord.

 

Inlagt 2019-03-28 07:24 | Läst 1498 ggr. | Permalink
Hej N-E Kul att ses på stan, och snacka bilder Gatufoto.. Ibland ser vi samma motiv. Som ungdomarna som satsar så hårt. Vad händer som sagt om det går fel. Hjälp!.
Bra bildserie. Jag plåtade också samma killar. Vi ser likartade motiv. Ha det fint Bengt. H.
Svar från Nisse Larsson 2019-03-28 21:16
Fint vi upptäckte samma killar. Alltid lika kul att träffa dig för att snacka gatufoto!
Ja det där om 10000 ggr, fina bilder.
😁
Svar från Nisse Larsson 2019-03-28 21:18
Tackar - man får hoppas att kroppen håller för påfrestningarna. På nedre bilden syns att grabben bär en stödskena på ena armen.
Du befinner dig lite längre från motivet än du brukar men jag förstår dig, att få en brädåkande unge i huvudet kan göra ont :-) Ett säkert vårtecken att få se dina bilder från gatan igen.
/Janne
Svar från Nisse Larsson 2019-03-29 12:46
Ibland kan gatufotografering kräva skyddshjälm. Än så länge har jag klarat mig.