Gatufotograf

En kvinna föll handlöst i backen framför mina fötter

Förfärat ryckte jag till. Det såg riktigt otäckt ut. Var hon svårt skadad? Flera personer rusade till hjälp och kvinnan kom på fötter. Hon kunde utan synbarliga men gå vidare.

Och jag kunde lättad pusta ut. Så kallade fallolyckor är väl den vanligaste skadeorsaken har jag läst.

Vid olyckstillfället satt jag vid T-baneuppgången på Medborgarplatsen i Stockholm under morgonens rusningstid.  Det är jag som tecknar skuggan i bildens förgrund.   Reflexmässigt vred jag zoomen till vidvinkelläge och höll kameran så lågt jag kunde för att få lämplig fotovinkel att dokumentera händelsen.

Vid eftermiddagens rusningstid vilade jag mig i Götgatsbacken ett par hundra meter från Medborgarplatsen. Motorfordonstrafik är förbjuden på den här delen av Götgatan. Men platsen är  inte desto mindre farlig då gatan är fylld av gångtrafik och cyklister.

Närsomhelst väntade jag mig att en svårare olycka skulle inträffa. Cyklister i hundratal stormade förbi ett par meter framför mina fötter

Mitt i vimlet stod den här tjejjen och kollade sin mobil. Om några sekunder ska hon bekymmerslöst störta i full fart på sin rullbräda ut för den branta Götgatsbacken och kryssa fram bland alla trafikanter ned mot Slussen. Givetvis klarade hon det galant.

Stockholmare lever farligt!

Inlagt 2016-06-07 08:03 | Läst 2289 ggr. | Permalink