Gatufotograf

Ett flygfält fullt med veteranbilar

I söndags var det dags för den traditionsenliga veterandagen på Ekeby flygfält i Eskilstuna. En tillställning som drar tusentals besökare.

Som vanligt var veteranbilar,  motorcyklar och flygplan där. Flygfältet var dessutom fullt med marknadsstånd. Det såldes allt från avgasrör till modeller av veteranbilar. Och kanske mest - bara skräp. Eskilstuna veterandag är en av landets största veteranfordonsmarknader - och det märks. Tusentals människor fanns på plats för att fynda, lära och titta. 

Själv bor jag bara några hunder meter flygfältet. Det regnade rejält på morgonen så jag tänkte stanna hemma. Men det klarnade upp framåt dagen med hyfsat väder. Så det blev svårt att sitta hemma.

Här kommer veteranfordonen rullande på infarten till flygfältet.

 

Mixen av gamla flygplan och veteranbilar är oslagbar. Planet i bakgrunden går just ner några tiotals meter från åskadarna efter att flygit fram och tillbaka med rökutsläpp över fältet.

 Såna här kraftpaket (Dodge Challanger) kunde beundras inne i hangarerna.

 

 

Här fick man lära sig allt om en gammal Bugatti.

 

 

I hangaren fanns också en vrå för modellflyget i Eskilstuna som håller till på flygfältet. Verkar vara mest lite äldre gossar som leker med de här prylarna. 

 

 

Det var nog mest skräp som nasarna sålde i marknadsstånden.

 

Dom här två grabbarna hade nog också handlat i marknadsstånden. Jag undrar vad deras föräldrar sa när de kom hem med fynden.

 

Nu får man vänta till sista söndagen i augusti månad 2013 på att besöka flygfältet. Då hålls veteranmarknad på nytt.

 

Inlagt 2012-08-28 05:45 | Läst 4438 ggr. | Permalink
Gillar Camaron (-69). Det en av de snyggaste cabarna från den tiden
Svar från Nisse Larsson 2012-08-28 14:55
Är det en Cheva Camaro -69 på första bilden? Du har kanske rätt. 60-tal är det i varje fall. Och snygg är den också! - Nilserik
Surgeon 2012-08-28 15:46
Yup, en 69 är det :)
Gillar bilden på Barbamama och mannen i kubb. Kul komposition där mannen ser ut som en jätte bland figurerna.

/Torbjörn
Svar från Nisse Larsson 2012-08-28 14:58
Killen i kubb var en bit över två meter. Kul du gillar bilden. - Nilserik
Gillar verkligen den undre bilden. Den berättar så mycket om barn och deras fantasivärld. Kommer själv ihåg jag gick i mellanstadiet och cyklade ut till P7:s övningsområde efter övningarna för att leta efter vad de glömt kvar. Min pappa som är fd officer satte stopp för det när vi kom hem med en stridsvagnsmina,
Svar från Nisse Larsson 2012-08-29 03:52
Stridsvagnsmina - Oj!! Hoppas den inte var skarp. Granaten som killen bär på var i varje fall grönmarkerad. Kul att bilden väckte barndomsminnen. - Nilserik