Gatufotograf

Får en motorcykel se ut hursomhelst?

Naturligtvis inte! Men jag blev förvånad över uppfinningsrikedomen hos motorcykelägare i helgen. Der gällde Honda Goldwing som är en stor motorcykel med 1800 cc motor, mycket plåt, granna färger och massor av tillbehör.

Motorcyklarna stod tätt packade på Fristadstorget i Eskilstuna. Vädret var vackert. Rockmusik live dånade över torget. Jag fick använda 10 mm på min Sigma 10-20 mm  för att komma åt och ta bilder.

Om man är hundägare så ska man givetvis inte lämna hunden hemma. Istället så drar man en hundkoja i plåt och på hjul efter motorcykeln. Hunden verkade va rätt nöjd med att få följa med så här.

 

 

 

Och har man småbarn kan dom också följa med i en liten husvagn efter kärran. De kan ha det rätt bekvämt av allt att döma. Här tittar en liten tjejj yrvaken ut.

Annars verkar det där med motorcyklar mest vara en seniorgrej av deltagarnas ålder att döma så det är kul att se hur barnfamiljerna anpassar sig till motorcykellivet.

 

 

Mamman var i varje fall fullt påklädd och satt på plats på det jättelika ekipaget.

 

 

Det här var en praktisk grej om man skulle få motorstopp. Man har liksom en motorcykeljolle med sig. Det är bara att koppla loss den och köra iväg och skaffa hjälp eller hämta bensin med.

 

 

Och så här såg hela ekipaget ut framifrån. Trollet hette ekipaget och hade försetts med diverse trollmålningar på cykel, sidovagn, släpvagn och jolle.

 

 

 

Dom här två gubbarna hade smak för vinröda färger. Och han med kryckorna hade väl lämnat biken hemma efter senaste kullkörningen.

 

 

 

Det är viktigt med säkerheten. Den här killen hade en stödskena för sin hårsvans. Förebygger väl att man bryter håret av sig vid en olycka.

 

 

En sista bild på hur motorcyklarna stod uppradade på Fristadstorget med Stadshuset i bakgrunden. Det var Honda Gold Wing inte bara från hela Sverige utan också från Finland, Norge, Tyskland, Frankrike. Det vara medlemmar i Honda Gold Wing Club.

Här är en länk till deras hemsida förresten som jag fann på nätet http://gwcs.se/

 

 

Det var allt från Eskilstunas horisont för idag.

 

Inlagt 2011-08-07 07:20 | Läst 10391 ggr. | Permalink
Märkligt nog är det nu för tiden tillåtet att dra släp med MC, men frågan är om Gold Wing kan räknas som motorcykel - de väger ju ungefär som en bil men råkar att ett par hjul mindre :)

Jag gissar att det inte är ett dugg mer tillåtet att ha människor i släp efter en motorcykel än det är efter bilar, så jag hoppas att barnen i släpet bara satt där för bildens skull.
Svar från Nisse Larsson 2011-08-07 08:00
Jag tror nog dom här motorcykelägarna följar alla tänkbara regler och har ett högt säkerhetstänkande. Hur det är med barn vet jag inte - jag bara stod där och hängde då en unge dök upp i dörrren.

Vi delar den känsla av förvåning som uppstår när man ser vad motorcyklar har blivit idag. Men kul verkar dom ha i alla.
Guldvingeklubben har min fulla respekt. Det där är seriösa människor. Jag är lite sugen på en sån där maskin i framtiden. Hårstödskena var en ny grej, mycket innovativt.

Tommy :-)
Svar från Nisse Larsson 2011-08-07 08:04
När jag såg killen med hårsvansen kunde jag inte låta bli och smyga upp bakom honom och ta bilden. Visst är det granna maskiner annars så jag förstår väl din lystnad. - Nilserik
Fantastiska motorcyklar, och fantastiska människor också upptäckte jag. Synd att vi inte stötte på varandra men det var ganska fullt på torget och svårt att se annat än det man såg i sökaren. Bra med rejäl vidvinkel vid sådana här tillfällen. Tyckte att mina 17 mm inte alltid räckte till och svårt var det med folk, såg de att man fotade så ställde de sig i mellan och tittade på vad man plåtade.
Bilden på den sömniga flickan i husvagnen gillar jag, samt den sista.
/Janne
Svar från Nisse Larsson 2011-08-07 09:32
Inköp av beggat Sigma 10-20 mm rekommenderas. Billig och väldigt bra på 10 mm. Synd att vi inte träffades för då hade vi kunnat fika tillsammans. - Nilserik
Härlig serie bilder på dessa fåtöljer på hjul. Granna maskiner med tillbehör och häftiga tillbehör och attribut. /Matti
Svar från Nisse Larsson 2011-08-07 09:35
Fåtöljer på hjul - så välfunnet formulerat. Skulle jag köra motorcykel igen så skulle jag ha en sån där stor rejäl trehjuling. Det verkar säkert och tryggt. Eller så skulle jag ha den i vardagsrummet framför teven. - Nilserik
En serie bra bilder,alltid skojj att kolla alla vådliga byggen,och så som information:
han med "stödskenan" i håret har det bara för att håret trasslar sig om det ej är samlat,under min långhåriga tid flätade jag håret vid längre hojjturer,besparade mig mycket arbete.
M.V.H Janne
Svar från Nisse Larsson 2011-08-07 10:10
Förstår så väl det där med håret. Kunde inte låta bli skämtet. Tjusigt var det i alla fall och jag blev impad. Fin stämning på Fristadstorget under några timmar. Se det som en hälsning från hemstan. - Nilserik
Den stackars hunden ser plågad ut tycker jag. Det här börjar likna avarterna inom bilstereobyggen och man undrar om några av de här hojarna med alla tillbehör någonsin rullar efter vägarna. Det är mina spontana känslor efter att ha sett ditt intressanta reportage. Men jag är ju inte någon kännare av motorcykelbranschen förstås :-).
Svar från Nisse Larsson 2011-08-07 12:39
Ekipaget med hunden kom från Luxenburg vill jag minnas. Det röda intill var från södra Frankrike. Dom båda skulle visst fortsätta norrut. Folk med såna här kärror drar iväg tusen mil på en semester utan vidare.

Hunden från Luxenburg ville inte sitta uppe utan ligga på golvet i vagnen å slöa. Husse drog upp honom för att den skulle lufta sig lite grann. Därför ser den lite yrvaken ut bara.

Mycket att lära när man går runt med kameran.