Gatufotograf

För varmt för gatufotografering

En fördel med gatufoto är att det utövas bäst på skuggiga platser när solen är för kraftig. För vem vill ha bilder på människor med ansikten vanställda  av starka skuggor.  Det funkar inte. Fördelen är att man också klarar värmen hyfsat.

Sommartid har Stockholm massor med pigga turister och infödningar.  Mötte flera hen- och stagparty som tog tillfället i akt att fira i det härliga vädret.

Tyvärr måste det nu bli ett par färgbilder. Kostymeringen kräver sån där färg för att huvudpersonerna ska komma till sin rätt.

 

Nu återgår jag till vanliga svartvita bilder.

Det var också fotomaraton på gång. Hade ingen aning om saken. Annars hade jag väl anmält mig. Men massor med fotografer drog längs Västerlånggatan Gamla stan. Deltagarna var lätta att känna igen. De bar stora nummerlappar med texen "Fotomaraton".  Som damen här med 33 på fotoväskan.

Har aldrig följt någon Stockholmsvandring.  Anledningen är väl att jag snabbt skulle komma bort från gruppen om jag fick korn på bra motiv att plåta. Det blir bortkastade pengar på avgiften liksom.

Det är nog populära jippon i alla fall.  Den här gruppen verkade ha det jättetrevligt med sin ledare och tillika TV-kändis.

Västerlånggatan rymmer alltid roliga motiv. Man kan konstatera att bra leksaker inte behöver vara dyra - det räcker med en papperspåse ibland.

Många turister slöade i värmen. Som här på sofforna på Brända tomten. Där även jag tillbringade en stund halvsovande en bit från det paret på bild.

Inlagt 2015-08-18 06:17 | Läst 2754 ggr. | Permalink
Om han på övre bilden inte är från Sverige så luras han, man vet aldrig vad som döljer sig bakom masken, kul bild!
Damen på sista bilden ser inte så munter ut vill nog bara därifrån, gubben hade tydligen inte så bråttom,)

Kenneth
Svar från Nisse Larsson 2015-08-18 13:00
Tackar Kenneth - det är nog många som luras I Stockholm.
He he, fina bilder med humor! Kul!
Hälsn!
Svar från Nisse Larsson 2015-08-18 13:01
Tack så hjärtligt för det.
Den sista bilden (i den fina serien) är talande!
- hawk
Svar från Nisse Larsson 2015-08-18 13:01
Tackar - kände mig själv lika trött när jag tog bildern.
Sköna bilder, N-E!
Svar från Nisse Larsson 2015-08-18 14:06
Stockholm är skönt!