Gatufotograf

Fotoutställning Gatubilder

Stadsbiblioteket i Eskilstuna. Här hängde jag en en fotosutställning i förmiddags med rubriken "Det läsande folket". Handlar om människor som läser böcker och tidningar på det riktiga sättet - ord tryckta på papper.Motiven är hämtade från Stockholm, London, Rom, Krakow och Prag.

Bra rubrik och motivval för ett bibliotek hoppas jag.

Så här blev hängningen. Utställningsytan är begränsad men perfekt belägen vid stora entrén där hundratals människor passerar dagligen. Kanske någon besökare stannar upp och betraktas bilderna.

Fotar gärna läsande människor. De är härliga motiv. Alltid upptagna av sin utövning och man kan obekymrat ställa sig helt nära med kameran.

Den här mannen sitter på en buss i Stockholm. Nästa sekund ska han basunera ut synpunkter till oss andra passagerare om politikerna i Riksdagshuset som vi just passerar. Med sin högra hand kan han peta på min kamera när jag tar bilden.

En herre som nitiskt läser sin dagstidning på en spårvagn i Prag. Jag lutade mig över mittgången i spårvagnen och kunde obekymrat ta bilden i den nästan tomma vagnen.

Underground i London.  Här har jag lagt kameran i knät och fått med den läsande damen på motsatta sidan mittgången. Belysningen i tunnelbanan i London är betydligt bättre än i Stockholm. Det underlättar fotograferingen.

Besök gärna stadsmuseet i Eskilstuna om ni har vägarna förbi. Utställningen kommer att hänga på plats hela sommaren.

Inlagt 2017-06-07 15:00 | Läst 2800 ggr. | Permalink
Kul, ska ta en titt när jag är på stan!
/Janne
Svar från Nisse Larsson 2017-06-07 15:45
Välkommen!
Ser ut att vara fina bilder! Vore kul att titta in, får se o jag har vägarna till Eskilstuna ngn gång i sommar!/ BjörnT
Svar från Nisse Larsson 2017-06-08 05:39
Välkommen. Det finns ett bra fik inne på bibblan också!
Kul. Verkar vara ett fint urval du har gjort och jag hoppas besökarna har vett att uppskatta dina foton!
Mvh
Fredrik
Svar från Nisse Larsson 2017-06-08 05:44
Tackar. Hoppas bilderna uppskattas. Ska sätta upp små skyltar idag om vilka städer bilderna är tagna i. Kan kanske öka intresset.
Trevligt inspirerande tema och mycket bra bilder!
Svar från Nisse Larsson 2017-06-08 21:29
Tack så hjärtligt för kommentaren!