Gatufotograf

Gatufoto handlar om spaning

Gillar platser med folkmyller. Gärna under rusningstid. Finnas i händelsernas mitt och vara beredd med kameran.

Skanstull i Stockholm är en sådan plats. Här möts trafiken längs Götgatan och Ringvägen. Folk springer mellan tunnelbanan och busshållplatserna. Och passar på att shoppa på Åhlens varuhus eller i Ringens galleria.

Sitter gärna på en låg mur längs Götgatan. Här sitter redan en nöjd man sina öl. Men det finns gott om plats bredvid.

Rätt nyligen blev jag påkörd av en cyklist i den här trafikkorsningen. Vems var felet? Damen ifråga körde laglydigt på den utmärkta cykelbanan. Men vem ser att det finns en trafikled utmärkt på trottoaren mitt i folkvimlet.

En boardåkare på den här cykelbanan dyker i asfalten. Undviker med knapp marginal kvinnan som väntar på bussen. Boardåkaren klarade sig utan men. Sedan sparkade han glatt vidare  på brädan dragande resväskan på hjul efter sig.

Dags för mellanmål på väg hem. Det finns en bra korvkiosk vid Skanstull.

Samtal kring en soptunna utanför Ringen. Vet inte vad som avhandlades.

Det är många som stannar till vid blomsteraffären här på väg  hem.  En liten blomma att placera på köksbordet till kvällsmaten.

Som vanligt handlar gatufotot om att skildra enkla vardagshändelser. Ungefär så här.

Inlagt 2016-10-05 08:26 | Läst 2980 ggr. | Permalink
Handlar mer om reportage foto tycker jag /bert
Svar från Nisse Larsson 2016-10-05 12:16
Gatufoto är alltid reportagefoto!
Fina rutor..sista damen ser ju rätt bestämd ut...
Mv/G
Svar från Nisse Larsson 2016-10-05 12:17
Tack Gunte. Men gillar blommor!
Fint tänkt bra berättande.
/ Bengt
Svar från Nisse Larsson 2016-10-06 07:19
Tack Bengt. Götgatan är ett bra stråk med uppehåll vid Skanstull, Medborgarplatsen och Slussen. Den kan göras hur många gånger som helst!
Tvåan, fyran och femman gillar jag mycket, dom får mig alla tre att fundera kring personerna och situationen. Alldeles särskilt tvåan - vet inte om han försöker få brädan att sitta vackert eller om han själv försöker sitta vackert efter att ha ramlat av densamma? Första bilden tilltalar inte mig, dels för att bilder på lodisar blivit vanliga och liksom av många spontant betraktas som bra bilder bara för att det är människor utanför vårt vanliga, välordnade liv, dels därför att det ÄR människor som är väldigt utsatta och blir fotade av just det skälet och därmed i någon mening blir utnyttjade. Men en fin serie!/ Björn T
Svar från Nisse Larsson 2016-10-06 07:14
Kul att de olika avbildade människorna får dig att fundera. Det är väl intresset för människor som driver mitt gatufoto!
Mycket fina bilder här! Förstår att du suttit och spanat en del här.. det är inte bara 'slump' bakom dessa bilder!
Hälsn!
Svar från Nisse Larsson 2016-10-06 07:17
Tackar. Det här är resultatet av några korta pass vid Skanstull. Vill inte vara på samma ställe längre än en kvart eller så för att inte bli för iögonfallande.