Gatufotograf

Gatufoto i Jack the Rippers fotspår

Jack the Ripper var en bestialisk seriemördare som i slutet av 1800-talet härjade i East End. Det är i hans hemtrakter jag brukar bo under  mina londonbesök.

Naturligtvis vandrar jag i hans hälar  i betydligt oskyldigare ärenden - nämligen gatufoto. På sin höjd kan gatufotografering förarga någon. Om man blir uppmärksammad brukar det oftast medföra leenden eller trevliga samtal.

Här ligger Brick Lane - ett populärt utflyktsområde fyllt med marknadsstånd, retrobutiker och matställen. Mycket graffitti ger sin prägel åt gatumiljön.

Den här gubben skulle kunna föreställa "Jack the Ripper".

En färgbild ger en glimt av graffitins kulörer. Ofta är påfallande estetiskt utförda.

Visst finns det turister. Men det är också gott om infödda Londonbor. Flera har berättat för mig att man gärna åker till Brick Lane i helgerna med kompisar för fynda något i butikerna och hänga några timmar på en bar.

 Damen på plats poserar inte. Bilden är en snaps taget från brösthöjd när jag går förbi.

Det kommer fler bilder från Brick Lane framöver. Nu håller jag på att packa resväskan för att åka till Krakow om några dagar och har förhoppningar på gott gatufoto.

Inlagt 2015-08-21 07:14 | Läst 3429 ggr. | Permalink
Kan tänka mig att London är perfekt för gatufoto. Gillar speciellt tredje bilden på mannen med skinnvästen, mycket fin närvarokänsla.

Mvh
/Jörgen
Svar från Nisse Larsson 2015-08-21 11:48
London tror jag är den stad jag gillar näst när det gäller gatufoto. Tack för kommentaren. Tredje bilden gillar jag bäst själv också!
En jättefin bildserie. Jag gillar London och det är kanske läge att följa i Jacks fotspår nästa gång. Tredje bilden sticker ut lite extra i det här gänget. Den är häftig och så snygg i svartvitt.
Hälsningar, Bjarne