Gatufotograf med svartvita bilder.

Gatufoto på nöjesfält

Gatufoto ska väl bedrivas på gator och torg. Ett nöjesfält med ungar har väl inget att erbjuda tänkte jag. Men så flimrade ett antal bilder förbi i mitt innre som tagits av de stora gatufotograferna. Dom hade tänkt annorlunda.

Okej då - jag gör väl ett försök.

Liksom i alla andra städer har Eskilstuna ett jippo så här års för att muntra upp stämningen. Ett ambulerande tivoli tillhörde ett av inslagen. Stämningen var lite avslagen men en och en annan unge hade jättekul.

Några karuseller fanns. Den här bilden ger mig anledning att tro att den ena killen funderar över veckopengens storlek. Men det finns ett slags spänning i de två grabbarnas attityd.

 

 

Så hade dom nån uppblåsbar dinosaurie med rutschbanor inbyggda. Kanske inte så välbesökt. Men det var kul för ungar att bara sitta  i gapet.

 

 

Radiobilar är givetvis alltid kul. Om man har rätt ålder och nån vuxen finns med att hålla i ratten.

 

 

 

Får avsluta med en färgbild. Den föreställer inte nånting. Eller gör den det? Färger är det i alla fall.

 

 

 

Kanske jag gör ett försök ikväll igen. Man kan ju strosa runt en halvtimme eller så på det lilla nöjesfältet. Man får ju inte bli en alltför iögonfallande figur. Och drabbas av misstänksamma blickar.

 För visst har de stora gatufotograferna rätt. Det finns alltid tacksamma motiv att fånga där det vistas människor. Även på ett litet ambulerande Tivoli. Eller kanske just på såna ställen?

 

--------------------------------------------------------------

 

Efter ett par dar hittade jag den här bilden också som borde varit med i blogginlägget även om det inte är så många läsare längre av den. Grabbarna sitter framför banan med radiobilar. Det verkar som dom vunnit något som de kanske ska ge till sin mamma. Hon blir nog glad.

 

 

Dom här tivoliarbetarna som slappar är rätt kul också.

 

 

Men nu får det räcka med bilder!

 

Inlagt 2011-08-05 10:30 | Läst 4429 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Den första bilden tycker jag är klockren. Gillar allt med den, komposition och ansiktsuttryck.
Den sista bilden gillar jag också, colaflaskan mcdonaldspåsen och dom groteska färgerna. Men jag tycker att det saknas något. Hade velat se lite mer av människorna eller att den var tagen från en annan vinkel.
Har aldrig fotat på ett tivoli men kan tänka mig att det både finns motiv och situationer som man inte ser annars.
Svar från Nils-Erik Larsson 2011-08-05 14:41
Tackar Jonas för fin kommentar. Den första bilden blev hyfsad ju. Och den sista bilden ville jag ha med anonyma kroppsdelar å andra prylar. Har sett flera av de stora gatufotograferna hantera den rekvisitan väldigt fint. Så man får öva sig. Annars var det premiär för mig med gatufoto på Tivoli. - Nilserik
Radiobilen är ju grymt snygg med den stora postern på väggen.
Najs!

Tivoli är intressant. Jag har nått frikort på Grönan jag måste komma ihåg att utnyttja. Strunta i karusellerna och bara gå runt och fota...

Tommy
Första är ju klockren! Sista gillar jag som idé, väl värd att jobba vidare på. /Matti
Första och tredje bilden är jättefint komponerade. Gillar ansiktsuttrycken i första bilden och kontrasten mellan den fylliga damen i radiobilen och modellen på väggen i den tredje.
Svar från Nils-Erik Larsson 2011-08-06 06:06
Det dröjer väl bara några år så ser modellen ut som damen i bilen. De brukar ju gå så. Tackar för att du tog dig tid till att titta in. - Nilserik
Underbart! Jag njuter fullt ut.
Svar från Nils-Erik Larsson 2011-08-06 06:10
Kul att du tog dig tid att titta in i lilla Eskilstuna från det stora Chicago. Fick lite kickar till min egen barndom när jag gick runt här. Samma känsla och samma folkliv. - Nilserik
"Felicilandia" heter ju min favoritplats, vet du väl? Kan inte tänka mig ett roligare ställe att plåta på.

Kanonbilder här N-E, framförallt ettan och sistan. /Mattias
Svar från Nils-Erik Larsson 2011-08-06 17:43
Roligt du uppskattar dom bilderna som jag gillar mest. Återvände idag - men det var för mycket människor och attraktioner. Folklivet blev lite för organiserat för att det skulle bli bra bilder. - Nilserik
Ett lyckat försök tycker jag och första bilden blev mycket bra. Sista bilden kan jag inte låta bli att gilla trots alla kapade människor, eller rättare sagt på grund av dem. Färgkombinationerna borde få vilken pixel som helst att släcka ned och vägra utföra sitt jobb :-)
/Janne
Svar från Nils-Erik Larsson 2011-08-06 21:14
He -he, kanske pixlarna fick skrämselhicka. Tackar Janne. - Nilserik