Gatufotograf

Gatufoto på Picadilly Circus

Picadilly circus är den plats man gärna först besöker i London som turist. Torget är väl lite av ett tivoli men med hyfsad stil. Publiken verkar mest vara skolklasser som fyller trappan kring Erosstatyn. Några svängar kring torget ger bra med bilder för den som är intresserad av gatufoto.

En inkastare till en souvineraffär som anstränger sig för att synas i folkvimlet.

 

Att sitta här ett slag är vad som ingår obligatoriskt i Londonbesöket. Grejen med att den här killen är utklädd är att turister gärna låter sig fotas tillsammans med honom mot en liten slant.

 

 

Men visst kan det bli tröttsamt att sitta här tillsammans med kompisarna. Så där gäspig kände jag mig själv ungefär en gång i kvarten.

 

 

Man tänker ibland att det är ingen som ser en när man fotar. Men dom här grabbarna hade koll på läget när dom anlände med tunnelbanan till Picadilly.

 

 

Gatuartister finns det och dom börjar redan nera i tunnelbanan. Men dom håller klass. Inga taffliga dragspelare som i Stockholm.

 

 

Sen dom vanliga breakdansarna på torget - dom här var faktiskt väldigt duktiga. Tjejjen också förresten som sjöng nere i tunnelbanan.

 

 

Alla turister är i alla fall positiva och glada på torget. Stämningen är positiv.

 

 

Men dom som har varit med ett tag bryr sig inte. 

 

 

Tog förresten en bild till på den sovande. Har svårt att bestämma vilken som gillas bäst. Kanske den i liggande format?

 

  

Men att skildra turistlivet i London kanske inte är riktigt gatufoto. I så fall får man ta sig till någon förort. Säkert intressant men det får bli någon annan gång.

 

 

Inlagt 2011-10-09 04:57 | Läst 3885 ggr. | Permalink
Gillar tjejen med änglavingarna. :-)
Svar från Nisse Larsson 2011-10-10 09:25
Hennes sångstil var åt änglahållet också. Mycket duktig. Tog en extra tur i rulltrappan för att hitta vinkeln. Tackar för gillandet. - Nilserik
Fina bilder som jag personligen mer än gärna klassificerar in i Gatufoto. Man känner ju den puls som finns i London, av turister, konservativa business men, ungdomar och ja, rörelsen i denna stad. Jag har alltid gillat London, men för min del räcker det med att vara där en tre dagar, sedan är jag "mätt".
Men återkommer gärna och det är ju ett överkomligt avstånd så...

Nice catch! /Peter-L
Svar från Nisse Larsson 2011-10-10 09:32
Tre dar är väl det optimala kanske men har man ett par dar extra så kan man hänga på olika ställen. Roligt att bilderna tilltalar dig. - Nilserik