Gatufotograf

Gatufotots snällaste gata

Västerlånggatan är min absoluta favorit. Den har en kontinental prägel i en oslagbar historisk miljö Människor stannar upp och tar paus. Andra strosar fram i lagom tempo. Viktigat av allt - ingen biltrafik.

En föräldraledig pappa får sig serverad en kopp kaffe genom ett hål i väggen. Det är säkert hans dagliga morronrutin och behövlig

Pappaledig

 Här kommer en kvinna ut från ett fik med klarögd blick efter en snabb morrofika. Gillar gatubilder med bra fönsterreflexer.

Face och profil

 

Framåt dagen fylls glasserveringarna med gäster. Man sitter trångt på bänkar framför serveringarnas öppna fönster. Käkar glass, pratar eller läser en tidning.

Tidningsläsning

Skildring av en våfflas livscykel - från vaggan till graven. Det är bara en meter däremellan.

Livscykeln för en våffla

Man kan stå länge med kameran och fånga bilder på folklivet. Här nöjer jag med en bild.

Hundtransport

Det är trevligt att betrakta alla som slappar vid restaurangborden längs gatan. Det blev bild på det här gänget kineser som fikade i en trång gränd. Nån meter från gatuvimlet.

Fikastund i gränden

Eller så kan man bara sitta så här och slappa.

Shoppingvila

I vintras slog Systembolagets butik igen sina portar i Gamla stan. Sorgligt. En fin butik  med gammal träinredning. Betjäning över disk. Nostaligkänsla. Nu måste invånarna i Gamla stan ta sig norrut över Riksdagsbron till butiken på Drottninggatan. Jobbiga transporter.

Pilsnertransport

Öl-temat får gälla sista bilden. En servitör kommer ut från restaurant Lasse Lucidor med en bricka. Det går inte att ta fel på lystnaden hos gubben på gatan.

Törst

Västerlånggatan för den här gången. Det är fint att komma folk nära i gatufotot. Eller som i den här bildserien som har mer prägel av fotojournalistik. Att ta bilder där man kan följa blickar, ana tankar och följa samtal.

 

 

Inlagt 2013-05-16 08:22 | Läst 4579 ggr. | Permalink
Mycket snyggt NE och jag håller med att Västerlånggatan är en bra gatufotogatan.

mvh Tommy
Svar från Nisse Larsson 2013-05-16 10:46
Tackar Tommy - Västerlången har mycket att ge. - NIlserik
Jo, det stämmer Nilserik. Västerlånggatan är en riktig gatufotogata, dock kan det vara bra ibland att gå på de andra gatorna vid sidan av turiststråket och där upptäcka det "riktiga" Gamla stan och se människorna som lever och bor där och ta del av deras vardagssysslor....

Fina bilder Nilserik!

/Hans
Svar från Nisse Larsson 2013-05-16 10:48
Det tråkiga är väl att Gamla stan "gentifierats" som det så fint heter när rikt folk flyttat in. - NIlserik
Fina bilder och sköna titlar, jag fnissar glatt åt "våfflans livscykel"....
Du fångar gatulivet väldigt fint här, och Gamla Stan har fördelen att man inte blir lynchad när man knäpper på med kameran!
Svar från Nisse Larsson 2013-05-16 10:50
Jag tycker nog att alla stockholmare är väldigt snälla mot oss med kamera. Våffelbakning luktar väldigt gott. - Nilserik
Jag gillar dina gatubilder. Välexponerade, välkomponerade och det händer saker i bilderna.
Svar från Nisse Larsson 2013-05-16 10:51
Man tackar för berömmet. Det är bra fotoljus på Västerlång också. Som regel skugga med lite ljusgator från gränderna. - Nilserik
Fina bilder och gott berättande!
Snyggt sv.
Göran
Svar från Nisse Larsson 2013-05-16 10:52
Tackar Göran för allt. - Nilserik
Härlig gata kalsfina bilder.
Svar från Nisse Larsson 2013-05-16 10:53
Du får slita dig loss från Göteborg och ta en promenad här. - NIlserik
Mycket bra bilder Nils-Erik, och varför inte en bok om denna gata?
Skall snart åka till Stockholm och då är ett besök på denna gata självklar.
Hälsn//Rolf
Svar från Nisse Larsson 2013-05-16 16:18
Västerlång vore självklart värd en fotobok. Lars Epstein, som bor i Gamla stan, har säkert bra material. Hoppas du får bra gatufotobilder framöver. - Nilserik
Hej,
Härligt reportage om livet på långa gatan.
Jag kommer upp på torsdag och bor på Kåkbrinken hos min gentifierade dotter. Skall väl slå några lovar och ta några bilder i den gamla staden. En fika på missionen kanske det kan bli också.
Ha det bra
Bob
Svar från Nisse Larsson 2013-05-16 16:16
Såna bilder vore kul att se! Butikslokalen med runstenen är förresten ledig. Så om du har nåt som du tror slår hos turisterna,,,,, . Nilserik
Du har iakttagit fint utan att vara interaktiv med personerna i bilderna, jag gillar även dina kommentarer som passar bra till bilderna.