Gatufotograf

Häftigt Street Race

Storstadspuls.  Visar gatubilder på ett ofrivilligt street race. Hela London är ett enda stort street race. Stockholm är bara en småstadsidyll i jämförelse.

Det här är Oxford Street vid lunchtid. Europas shoppinggata nr ett. Jag upptäckte den här mannen som kom springande i körbanan. På de knökfulla trottoarerna går det inte att springa.

Framför honom trampade en man på en trehjuling. Ett street race! Vem kommer att vinna?

Springaren närmar sig cyklisten. Det finns mängder av bussar på gatan. Kunde han inte ta en av dem? Men de går tyvärr långsammare en gångtrafikant.

Springaren närmar sig cyklisten allmer. Cyklisten tappar väl tempo för att han upptäckt fotografen som står och följer loppet.

Här ligger de båda jämsides. Cyklisten stirrar ihärdgt på fotografen.

Och här går springaren förbi i en fantastisk spurt. Cyklisten märker inte att han förlorat racet utan stirrar bara på fotografen.

Vad driver den här mannen att springa på det här viset i småregnet?  Är det ett träningspass i lunchtid?  Ska han till ett viktigt möte? Eller är det bara för skojs skull?

Gatufotografen har inga svar. Dokumenterar bara de underligheter som utspelar sig bland människor i vår samtid.

Men vilken bild beskriver racet bäst? Kanske den här bilden som gjorts i svartvitt. Eller så kanske bilden ska vara i färg för att ge rättvisa åt alla de röda bussarna.

Inlagt 2014-08-20 08:21 | Läst 2748 ggr. | Permalink
Hej,
I London gäller det att hålla speeden uppe.
Det verka som han inte brydde sig om "stop".
Det är kul att plåta i den staden.
Ha det bra
Bob
Svar från Nisse Larsson 2014-08-20 15:26
Inte så vanligt här hemma att folk springer så där - hurtbullar undantaget förståss! Har kört bil inne i centrum av London. Hemskt helt enkelt!