Gatufotograf

Har du någon idè?

Den ena klädaffären efter den andra  slår igen i centrum. Lokalägare ropar desperat på hjälp att få dem uthyrda. Det här är bilder på lokaler som stått tomma rätt länge. Långt innan vi visste vad Corona var.

Själv har jag inga idéer om hur man löser det här. Någon?

Inlagt 2020-07-30 11:15 | Läst 1737 ggr. | Permalink
Corona kanske bara är en katalysator för något som ändå är oundvikligt.
(katalysator: "ett ämne som ökar en kemisk reaktions hastighet utan att själv förbrukas")

MVH Janne
Svar från Nisse Larsson 2020-07-30 12:23
Tror du har rätt. Pandemin har nog bara påskyndat utvecklingen - i varje fall när det gäller vissa centrumbutiker.
Problemet är vanligt i de flesta städer där det finns ett köpcenter i utkanten av staden.
Miljönissar vill att vi ska åka kollektivt till centrum, handla mycket och släpa på fyllda kassar i kollektivtransport hem, vänta, köa och gå sista biten.
De som vill ta bilen för att handla i centrum ska betala höga parkeringsavgifter förutom alla övriga skatter för bil.

"Vanliga" människor tar bilen till köpcentret där de parkerar gratis nära affären och bekvämt kan ta alla inhandlade varor med sig ända hem. Konstigt är det väl inte....

När man slipper köa, vänta på buss/t-bana blir det en massa tid över för foto och en del får till och med möjlighet att fota analogt fast det går så sakta...
Svar från Nisse Larsson 2020-07-30 12:25
Precis dom där sakerna retar jag mig på också! Och särskilt på trångsynta politiker som är blinda för samhällsutvecklingen.
Hej,
Bra belysning av dagen dilemma, döda stadskärnor.
Bra bilder.
Ha det väl
Bob
Svar från Nisse Larsson 2020-07-30 12:27
Tackar för uppskattningen. Hoppas att Lund klarar sig bättre än Eskilstuna.
Väldigt väl illustrerat, med nakna skyltdockor. :-)
Svar från Nisse Larsson 2020-07-30 12:28
Tackar - nakna skyltdockor kan stå för mycket!
Hej Nils-Erik.
Det här är samma bilder här i Roskilde och andra städer i Danmark. Jag fotograferade också tomma butiker i min stad, långt innan koronakrisen. Här är det också särskilt klädaffärer och återigen butiker med dam/flickkläder! En förklaring till deras problem är förmodligen den mer och mer utbredda online-shopping. Nätbutikerna har gradvis utvecklat sina affärsidéer. Jag köpte nyligen en jacka. På deras hemsida såg man jackan från alla vinklar i stora och tydliga bilder. Beskrivning av jackan, tyg, tvätt- och skötselinstruktioner, mätplan etc. Leverans 2-3 dagar. Gratis 14 dagars returrätt och därmed betalningen också dras först efter 16 dagar!
Med många vänliga hälsningar från Erik / DK.
PS: Men jag köpte dock online på grund av koronaen.
Svar från Nisse Larsson 2020-07-30 12:37
Det har blivit mycket online-shopping här hemma också i Coronatider. Men det är ju lite tråkigare än butiksbesöken. Åker man till ett köpcentrum tidigt på morgonen så kan man handla rätt ostört.
Erik Madsen 2020-07-30 12:41
Håller med - min fru handlar antingen strax efter öppettid eller strax innan stängningstid. Själv kommer jag inte mycket i butiker i förväg på grund av min funktionshinder och inte alls i dessa tider (är i riskgruppen).
Vänliga hälsningar. Erik.
PS: Jag kör bara på min handikappscooter och fotograferar på avstånd :-)
Jo så här är det, både om man ser till en liten stad till en större. I en större stad så ska det mycket till för att jag ska ta mig in till centrum för att handla, det ska isf vara att det absolut inte finns andra val. I större städer så har man också gjort det så krångligt för bilister att köra in att det nästan är omöjligt även om man kan acceptera vägtullar och höga p-avgifter, ta tex Göteborg med dess zonindelningen där det kan ta en 20minuter att komma till andra sidan av gatan, typ 10m bort, för den andra sidan ligger i en annan zon. Mindre städer så händer det fortfarande, att jag handlar i centrum men då är det ett litet centrum typ några hundra meter i omkrets (typ Kungsbacka) och runt centrum finns det stora parkeringsplatser utan avgift som det enkelt går att nå. Men i princip så väljer jag till 99,5% ett köpcenter istället för centrum.

Lösning, för mig är enda lösningen stora, stora, stora p-anläggningar i anslutning till en infartsled med gratis parkering och därifrån någon typ av gratis skyttelbuss som går typ var 5:e minut in mot centrum
Sven Blomquist 2020-07-30 16:29
Min lösning är E-handel.
Svar från Nisse Larsson 2020-07-30 18:33
Så där vittberest är jag inte som du. När jag handlar hemma i Eskilstuna så har jag turen att ha några rejäla köpcentrum inom ett par kilometer hemifrån. Där det går att få allt. Centrum gillar jag att besöka för trevliga fotopromenader. Men några inköp gör jag inte alls.
Svar från Nisse Larsson 2020-07-30 18:37
Själv har jag svårt för e-handel. Det är krångligt och tråkigt. För att handla mat krävs en bra stund vid datorn. Sen har man ändå glömt en hel del. Gillar att handla fotoprylar på Cyberphoto i alla fall.