Gatufotograf med svartvita bilder.

Här sköts en tonåring till döds!!

På torsdagskvällen sköts en 16-årig pojke till döds i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna. Polisen fick in flera larm om höga smällar som tydde på skottlossning och ryckte ut.

Fann pojken liggande på marken. Han hämtades av ambulans och fördes till lasarettet. Där konstaterades kl 22.15 att pojken var död till följd av sina skottskador.

Inga misstänkta finns till brottet.

Brottsplatsen ligger vid en ICA-butik som är mitt postuthämtningsställe. Så jag är rätt ofta här. Tog igår med kameran för att dokumentera. Våldet har närmat sig min vardag.

Platsen för mordet var täckt av blommor och ljus. En sju - åtta pojkar i offrets ålder satt orörliga på bänkar med sänkta huvuden  och sörjde. Kompisar antar jag.

En polispatrull fanns på plats. Pratade med allmänheten. Sånt har en lugnande inverkan då alla givetvis påverkas. Hoppades kanske få in fler upplysningar.

Kommunen har upprättat ett kriscenter i Nyfors som öppet hela helgen.

Stämningen kändes overklig och sorgen påtaglig.

Inlagt 2020-09-20 07:30 | Läst 245 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej Det är hemskt det som händer!
Jag tror att det nya sättet som diskuterats, är bra. Visar det sig att unga i 12-13årsåldern
är ute på nätterna, uppenbart kastats in i brottslighet kan tvångsomhändertas, efter polisens varningar.
Ett nytt sätt att påvisa för föräldrarna vad som kan ske.
Många nyanlända reagerar starkt om myndigheterna tar över deras barn och uppfostran.Familjebanden är starka.
Kanske kan det hjälpa, att barnen kommer i från de vanliga rutinerna, och får andra ideal
Samt att föräldrarna som inte rår på sina barns tillsyn förstår allvaret..
/ Bengt H.
Svar från Nils-Erik Larsson 2020-09-20 19:10
Kanske det går att göra nåt. Vet inte. Lite pessimistisk. Blir noga bara värre det här. - Hälsningar Nilserik
Hej Nils-Erik.
Tyvärr finns det samma utveckling här i DK - mord på den öppna gatan. Vi har precis haft en liknande situation med ganska unga pojkar som mördare.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Nils-Erik Larsson 2020-09-20 19:12
Vi har nog en gemensam utveckling i våra nordiska länder. Tråkigt. Men Sverige lär vara värre. - Hälsningar Nilserik
Det är för sorgligt det här som pågår tunt om i landet.. tidigare var det mest i storstäderna och då oftast i förorter, nu sker det var som helst i landet.. I juni mördades det en kvinna uppe i mitt närområde Tantolunden på Södermalm.. (vet inget mer än så) samma dag hittade man en död man i Arvidsjaur i Lappland, men det skrevs det inte så mycket om.. Förra veckan hittades en död man med skador på cykel/gångvägen på nya tågbron mellan Södermalm och Årsta (också i mitt närområde), men det vet jag inte heller något mer om.. Men jag har sett i mitt närområde att sedan pandemin började och folk skulle 'isolera' sig så har det rört sig fler suspekta och ljusskygga individer, gärna med uppfällda 'huvor' i mitt närområde, trots att det varit varmt.. Min 'magkänsla' är att båda de här närliggande 'morden' är narkotikarelaterade.. folk åker gärna in till stan från problemfyllda förorter och 'möts'..
Hälsn!
Svar från Nils-Erik Larsson 2020-09-20 19:15
Nyfors är ett sånt här problemområde. Där nu sista skjutmordet skedde. Förra året Inträffade ett i Skiftinge. Som är ett annat problemområdet. - Hälsningar Nilserik
Det är helt förfärligt, egentligen alldeles orimligt. Hade någon för 50 år sen berättat för mig att vi 2020 skulle ha hundratals skjutningar per år med flera tiotals dödsoffer hade jag bara inte trott på det. Inte i Sverige. Tragiskt för familjer och kompisar men också tragiskt för Sverige som land. Tycker du har gjort en fin och respektfull blogg om det som hänt och förstår din personliga aspekt, det kommer nära, hälsningar/ Björn
Svar från Nils-Erik Larsson 2020-09-21 09:50
Tack för fin kommentar. Det här är nåt som oroar givetvis. Hoppas det finns en lösning. Läste idag om nån polis som sa att vi redan idag nått upp i nivå med fjolårets skjutningar. - Hälsningar Nilserik