Gatufotograf

Hatar snö!

Snö och kyla är väldigt onödigt. Liksom att kommunikationer inte fungerar.  Våren känns fortfarande avlägsen. Det är svårt för en gatufotograf att finna motiv. Frusna och hukande figurer som skyndar fram i snön är inte spännande fotoobjekt då man vill skildra levande kontakter och mänsklig värme i gatulivet.

 I fotoarkivet hittar jag en del intressanta stadsmiljöer från Stockholm. Någon gång har jag tydligen trotsat naturkrafterna och gett mig ut på fotopromenad.

Inlagt 2018-02-28 07:33 | Läst 2570 ggr. | Permalink
Du har fått saken helt om bakfoten. Det råder global uppvärmning. Det har jag från väl så auktoritativt håll... :-)
Så kallade klimatalarmister är inte mycket att lita på!
syntax 2018-02-28 14:07
Du har så rätt Nils-Erik.
Nu får det heta att vi har ovanligt kallt för att det är varmt vid polerna. Det skulle alltså bli kallare för att det blir varmare... :-)
Jag tror inte att jag köper den saken. Det luktar allt för mycket bortförklaring från dem som omfattar en vittrande teoribildning.
Hursomhelst så hamnar man då i det logiska dilemmat att uppvärmningen alltså inte var global när allt kommer omkring - vilket man har sagt de senaste årtiondena.
Svar från Nisse Larsson 2018-02-28 15:43
När 99 % av vetenskapsmännen enligt tveksamma uppgifter är överens på det där viset. Då blir man självfallet skeptisk!
syntax 2018-02-28 15:58
Jodu - nog är skrytet om 99% rätt tveksamt. Jag skulle tro att kanske 70% av aktiva vetenskapsmän stödjer det nu förhärskande klimatparadigmet. Bland dom övriga 30% som inte ansluter sig alls eller inte fullt ut har vi en hel del tunga namn, exempelvis Kungl. Vetenskapsakademien.
Ändå är det meningslöst att resonera i sådana termer eftersom vetenskap ALDRIG någonsin kan vara en demokratisk omröstning där flest antal röster vinner. Vetenskapshistorien är full av intressanta fall där fåtalet, eller kanske bara en enda forskare, har fått rätt mot alla andra.
Kalendervåren börjar i morgon!
Svar från Nisse Larsson 2018-02-28 15:38
Undrar när den meteorologiska våren börjar nu. Om ett par månader kanske?