Gatufotograf

Hur överlever en skejtare?

Olycksfallen är många bland skejtare. Skrapsår, brutna handleder, krossade knäskålar och hjärnskakningar. Men ingenting avskräcker dessa utövare. Flertalet ungdomar överlever in i vuxen ålder. Man ser medelålders stadgade personer i prydlig kostym och portfölj skejtande på stan.

Någon gång har jag placerat mig bekvämt på en soffa bland skejtare. Lagt upp kameran i knät och tagit bilder när de susat förbi och jumpat framför mig. Som här.  Motivet är från Budapest med ett pariserhjul i bakgrunden. "Budapest Eye".

 

Dammen nedanför Observatoriet i Stockholm är nu tömd på vatten och har blivit en uppskattad skejtingbana. Ett gäng medelålders män sysselsatte sig med att utöva sina färdigheter när jag var där. De rejsade fram i dammen och hoppade upp på kanten eller slajdade på tvären. Gång på gång på gång.

 

Det finns massor med grejer för skejtares säkerhet - hjälmar, handskar, skydd för armbågar och knän mm. Men på de här två platserna fanns det ingen som bar sån utrustning. Kanske känns sånt onödigt och lite skämmigt.

Inlagt 2018-10-18 06:56 | Läst 1449 ggr. | Permalink
Åkte bräda en gång i världen! Men kom inte så här långt som killarna på bilderna du tagit! Men skrapsår och stukningar hann jag i alla fall att få! :)
B)
Svar från Nisse Larsson 2018-10-18 14:16
Du är verkligen modig. Lite avis.
Bra bilder, särskilt första, tagen i precis rätt ögonblick!/ Björn T
Svar från Nisse Larsson 2018-10-19 19:08
Tackar - fick chansa rätt många gånger i blindo.