Gatufotograf

Hur sjutton ser en bild ut med tema - kontraster?

Ingen aning! Ställde mig frågan sedan jag läst senaste numret av "Exponerat" från RSF. Tydligen är nån  internationell tävling på gång med svartvita bilder. Varje land deltar i tävlingen med tio foton i ett sammanhållet tema.

Så nu är dags att skicka in upp till fem bilder digitalt till RSF, som sedan väljer ut de tio bilder som ska representera Sverige i nåt som kallas FIAP 33 rd Black and White Biennal.

RSF har valt temat "Contrast/Contrasts". Hur ser då en sådan bild ut?  Jag har skannat igenom mina svartvita gatubilder  för att hitta nåt.

"Tall and Small" kanske kunde va en sådan bild. En stor och liten kille. Hittade dom på Piazza Navona i Rom.

Ytterligare en bild med en åldersrelaterad kontrast. Upptäckt på Götgatan i Stockholm.  "Generations" kan man kalla bilden.

 Det här är en bild som innehåller en kontrast. "Hulk Shadow" är fotad i Uppsala. En liten kille som formar en jättestor skugga. Eller är det för långsökt?

"Fashion" är en bild från Prag där kontrasten givetvis är damernas skilda apparitioner.

"Street Race" är hämtad från Londontrafiken. Skillnaden i fortskaffningsmedel kan vara en kontrast också.

Bilderna ska va uppladdade hos RSF  senast den 14 mars. Så det finns gott om tid att fundera över bildvalet. Själv kanske jag får tillfälle att ändra mig flera gånger fram till dess.

Inlagt 2016-02-21 06:18 | Läst 3386 ggr. | Permalink
Om bilderna ska skickas in elektroniskt tror jag det krävs lite mer stuns i svärtan, men annars är ju dessa fantastiska :)
Svar från Nisse Larsson 2016-02-21 09:04
Rsf ska skicka printar på de tio utvalda bildena. Så gråskala är varligt lagd med tanke på detta. Kanske en försiktig kontrast ökning behövs!
Anders F. Eriksson 2016-02-21 17:56
Ah, ja då vill du ju förstås ha det så optimalt som möjligt.
Svar från Nisse Larsson 2016-02-21 18:59
Japp - alla nyanser hela vägen i gråskalan.
Om man för äventyrs skull vill sända en bild, vart ska den skickas och vad gäller för (bild)krav? Fina bilder du har!/ Björn T
Svar från Nisse Larsson 2016-02-22 07:34
Här finns info om hur man skickar in bilder.

http://rsf-fotoklubbar.org/33rd.html