Gatufotograf

I värmen slappar man i shorts och tröja

Sådan är givetvis klädseln här hemma i stugan. Men det är inte socialt acceptabel i Rom (turister undantagna). Om man inte är kvinna med bra utseende.

En bild tagen i Stazione Termini. En stor järnvägsstation med behaglig luftkonditionering överallt. Givetvis får man inte fotografera här. Men folklivet inbjuder till fina gatubilder. Den vaksamma polisen har aldrig gett mig nån tillsägelse. En äldre timid turist går väl under radarn. Så att säga. 

 

Inlagt 2022-06-29 06:43 | Läst 1023 ggr. | Permalink
Hej
En skön bild på vacker kvinna.
Ha det väl
Bob
Svar från Nisse Larsson 2022-06-29 16:39
Hej. Mycke sånt i Rom. Tackar NL
Hej NL.
Fin bild. I DK får man inte heller fota på tågstationerna och på flygplatser, men det är många som gör det. Speciellt i våra dagar med mobilerna, där folk fotar sin familj och sina vänner när de antingen kommer hem eller reser ut. Därför är det också många myndigheter som tittar igenom fingrarna om det förbudet.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
ztenlund 2022-06-29 12:49
Nja, inte riktigt... Tog upp jernbaneloven och där står det så här:

§ 43. Uden den pågældende jernbanevirksomheds eller infrastrukturforvalters tilladelse må ingen tage ophold i erhvervsøjemed, optage film eller fotografere i erhvervsøjemed eller til undervisningsbrug, foretage indsamlinger, omdele tryksager el.lign. på de områder, der er nævnt i § 41.

Jag kan inte se annat än att det innebär att fotografering för privat bruk är tilåtet.
Svar från Nisse Larsson 2022-06-29 16:45
Hejsan. Största järnvägsstationen i Italien. Massor med anslag om att fotografering förbjuden. Men jag har sett en mängd gatufoton på nätet härifrån. Här i Sverige är det i alla fall inte förbjudet i de allmänna utrymmena på stationerna. Tar gärna en tur med kameran vid tid och tillfälle. Hälsar NL
Trevlig bild från Italien, Nils.
Svar från Nisse Larsson 2022-06-29 16:46
Tackar Johan. Väldigt fint fotoljus från de stora höga fönstren här. Det märks på bilden kanske. Hälsar NL