Gatufotograf

Idag ges det bort många slipsar

Äntligen Fars dag. Av tradition ska far få en ny slips den här morgonen. Dagens bild föreställer väl en kvinnan med sin son på väg att inhandla denna viktiga persedel i affären. Förberedelser för Fars dag alltså i novembermörkret.

Men hur vanligt är det idag med formell klädsel där slips ingår?  I vissa yrkeskategorier är detta ett krav. På Östermalm i Stockholm där bilden nyligen togs är nog slipsen vanligare än på andra platser i landet. Överklassens traditioner liksom.

Så slipsen lever fortfarande.

Det är många år sen jag bar slips. Då upptäckte jag att den var praktisk att putsa frontlinsen på kamerans objektiv med. Bär för övrigt alltid T-shirt och blir jätteglad om jag får en sådan i present. Det plagget är jättesvårt att kombinera med slips.

Inlagt 2018-11-11 07:16 | Läst 3472 ggr. | Permalink
Hej Nils-Erik.
Jeg skulle lige tænke mig om - fars dag i dag ? Det havde jeg ikke mærket noget til. Nåh nej i DK er det først den 5. juni :-) Og på den tid af året passer det perfekt med en ny T-shirt :-) Jeg har kun haft slips på ved specielle lejligheder efter at jeg stoppede på arbejdsmarkedet.
Det er et meget dejligt foto med moderen som holder øje med sin - jeg tror at det er en pige ?
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: Håber det går med det danske.
Svar från Nisse Larsson 2018-11-11 20:39
Det verkar trevligare med Fars dag som en vårfest som i Danmark. Själv fick jag en ny plånbok i present idag. Nyttigt och bra för den gamla var rätt sliten. En slips hade det inte varit stor nytta med. Tack Erik för dina danska rader,
Hej N-E. Vem vet den lille parveln kanske bär slips i framtiden. Allt förändras . Du och jag avstår , om det inte är påtvingat. Passande bild till fars dag. Bengt H.