Gatufotograf

Utställning med härliga svarvita porträtt

För Sven-Erik Johansson finns bara det klassiska svartvita fotografiet. Det visas nu på Galleri TU i Stockholm 9-17 februari.  Hans bilder  är tagna med Hasselbladskameror och utförda i traditionell mörkrumsteknik. 

En del av bilderna ingår i ett projekt med "Yrkesporträtt". Där finns något attribut med som visar på modellens yrke eller intresse. Ett projekt Sven-Erik jobbat med i några år.

Fotografen själv framför två av de bilder jag uppskattade mest på utställningen. Han har all anledning att se belåten ut.

 

Här pratar Sven-Erik och min dotter Hanna. För några år sedan tog han ett porträtt på henne. Det kom med i Fotografisk årsbok. De kom nu överens om ett nytt porträtt.  Hoppas den bilden får en lika förtjänstfull uppmärksamhet. Man vet aldrig.

Sven-Erik Johansson har fotgraferat som amatör sedan slutet av 50-talet. Han har haft två separatuställningar på Galleri Mazarin i Söderhamn och varit med i flera samlingsutställningar. Medverkan i ett stort antal fotografiska salonger över hela världen finns med på meritlistan.

 

 

Utställningen håller på bara denna vecka ut på Galleri TU, Fridhemsgatan 12, Stockholm.

P.S. Sven-Erik äger ingen digital kamera och kommer nog inte att skaffa någon sådan heller. Hans bilder kommer inte att synas här på Fotosidan. Ett skäl till att ni måste besöka hans utställning D.S.

Inlagt 2013-02-12 18:59 | Läst 3572 ggr. | Permalink
Va, äger karln ingen digitalkamera??? Och är han inte med på Fotosidan.... ? Och fikar han inte på Ellens?? Det, va ingen bra fotograf.... ;)
Fina porträtt och snygg dotter.... Hoppas nästa porträtt blir lika bra, men utan digitalkamera... nja, jag är skeptisk... ;) //Peter
Svar från Nisse Larsson 2013-02-12 19:42
Det finns en värld utanför Fotosidan också och utanför den digitala världen! Vilket kan synas märkligt. Men det verkar som den digitala tekniken inte kommit ikapp det resultat en Hasselbladare kan prestera. - Nilserik
froderberg 2013-02-12 20:16
Han är däremot väldigt aktiv i Enskede Fotoklubb.
Peter-L 2013-02-12 20:22
Ja, jag hoppas att mitt inlägg lästes med en Stor glimt i ögat.... :))
Tack för påminnelsen
Måste hinna förbi där
Sven-Erik är mycket duktig