Gatufotograf

Jag har problem med alla superhjältar

Det finns många superhjältar. Svårt att hålla reda på dem alla. Växte upp med Läderlappen, Fantomen och Stålmannen. Gillade dem skarpt.

Men världen verkar inte få nog av brottsbekämpande individer iförda färgglada trikåer. Flera dussin finns nog av den här sorten idag. Alla med övernaturliga krafter.

När jag promenerade runt i Gamla stan i Stockholm stötte jag på en ny för mig okänd superhjälte. Efter lite efterforskningar visade han sig heta "Deadpool". En fd legosoldat Wade Wilson som genom misslyckade experiment fått superkrafter.

Deadpool stod här iförd tjänstedräkt och snackade med kompisar.

Vet inte riktigt hur man ska reparera sin kunskapsluckor vad avser superhjältar.

Man kan ju köpa några högar med serietidningar på ett loppis och ägna regniga dagar till studier. Det finns säkert filmer om superhjältarna man kan köpa på samma ställe.

Eller så har man blivit för gammal för den här underhållningsgenren. Och förlorat sin barnasinne.

Inlagt 2019-06-26 08:27 | Läst 1786 ggr. | Permalink
Håller med, inte lätt att hålla sig uppdaterad.Men det fanns en hel del också förr, förutom dom du nämner läste jag också Dragos, Tarzan och Kilroy när jag kom åt. Fast jag undrar om inte Dragos och Fantomen är samma serie som bytte namn, minns dom som väldigt lika. Min favorit var Kilroy, tyckte han verkade tuffast. Här i Korsheden har jag inte sett nån av dom. Ha det gott!/ Björn T
Svar från Nisse Larsson 2019-06-26 11:10
Snart dyker nån upp i Korsheden. Eller så finns dom bara i storstäder. Där skurkarna bor.
He he, ja plötsligt finns dom där superhjältarna.. den här var ny för mig! Annars är det Läderlappen som jag brukar se på stan, han bukar promenera genom Gamla Stan och sedan Drottninggatan norrut.. och han är tydligen ledig på fredagar och det är då han brukar synas där, annars så jobbar han på ICA har jag läst i en tidning.. :-)
Hälsn!
Svar från Nisse Larsson 2019-06-26 15:11
Kanske kul att gå runt på stan uppklädd till superhjälte. Fint att kombinera med gatufoto. Då syns det vad man gör.