Gatufotograf

Jordgubbsprimörer

Mannen på bild stannade upp framför pallen med jordgubbar. Vågar jag överraska hemma på Mors dag med lite jordgubbar, tänkte han kanske.

79:50 för äkta nyskördade svenska.  Från Vadensjö enligt texten på kartongen.  En ort med milt klimat inte långt från Landskrona i Skåne. 

Jordgubbarna såg förföriskt goda ut. De hade nog lagts ut till försäljning i fredags och det här var allt vad som återstod på söndag eftermiddag.

Själv har jag svårt för jordgubbar - dom liksom bränner i mun och hals vid förtäring. 

Mannen på bild avstod också inköp. Kanske priset - om en månad är jordgubbarna betydligt billigare. Och han hade kanske blivit skickad till affären för att köpa två liter mjölk. Bäst att hålla sig till uppdraget.

Bilderna är som vanligt tagna med min lilla kompakt - Fuji 100V. Bakom en stor kundvagn är det lätt att fota obemärkt med ljudlös inställning. Det är också helt OK att stanna till med kundvagnen för att begrunda olika varor när man söker motiv.

Inlagt 2021-05-31 06:21 | Läst 743 ggr. | Permalink
Hej Så trist att du är känslig och inte kan njuta av jordgubbar. Men du är inte ensam..
Ja, här var det nog ett svårt val. Priset!
Säkrast kanske att hålla sig till mjölken. Kul liten serie.
Bra kamera det där.
/ Bengt H.
Svar från Nisse Larsson 2021-06-01 04:55
Tack Bengt för kommentaren. Man kan notera mycket med kameran under ett besök på stormarknaden. Den där allergin har kommit på äldre dar. Synd. Hälsningar NL
Hej,
I lördags var priset 75 kr här på torget i Lund. Så det var nog billigt i dessa tider. Till midsommar är det hälften.
Gubbar är lynniga och ibland protesterar magen av för många gubbar.
Ha det väl
Bob
Svar från Nisse Larsson 2021-06-01 04:58
Hejsan. Det verkar rimligt att det kostar fem kronor extra att skicka jordgubbarna från Landskrona till Eskilstuna istället för till Lund. Bären såg jättefina ut. Hälsningar NL