Gatufotograf

Kul att åka BM-traktor

En riktig traktor från Bolinder-Munktell. Tillverkad i Eskilstuna för länge sen. Härligt. Den skjutsar folk mellan Fristadstorget och Munktellmuseet hela denna höstlovsvecka. Sportlov och massor med aktiviteter för barn på museet.

Först en bild med ett par som tar en traktorselfie. 

Egentligen hade jag annat att göra än att titta på traktorer. Dröjde mig kvar en stund. Pratade med föraren som syns i bilden ovan. När inga passagerare kom frågade han mig om jag inte ville följa med. Synd om turen går  folktom till museet, tyckte han.

Visst, svarade jag. Han lossade kedjan där bak på släpet. Lyfte ned en vit plastpall på marken för mig att bekvämt kunna kliva ombord och sätta mig på en träbänk.

Det blev en mycket skumpig färd. Kul var det. Vid stadsmuseet hoppade den här familjen ombord.  

Inlagt 2020-10-28 07:32 | Läst 1412 ggr. | Permalink
Kul reportage!
Traktorer verkar vara något som de flesta gillar och har någon form av relation till. I det lilla samhället där jag bor så har vi traktorparad på Nationaldagen. Då tar bönderna i trakten fram sin gamla traktorer, minst 40-50 är gamla, och kör några rundor genom samhället för att sedan ställa upp dem vid idrottsplatsen. En del traktorer är riktigt gamla, de verkar vara från tiden när man precis slutat med järnhjul. Det är mycket uppskattat, både bland barn och vuxna.
//Anders
Svar från Nisse Larsson 2020-10-28 17:08
Intressant att läsa. I Lista utanför Eskilstuna brukar det anordnas årligen "Traktorns dag". Ett populärt och välbesökt evenemang. Jättelång parad. Loppis och varm korv. Hälsningar NL
Fin serie bilder.
Traktorer är det något speciellt med.
När vår son var liten fick vi läsa en bok som handlade om traktorer flera gånger om dagen. Särskilt en mening gillade han. "Stora hjul är bra i lera".
Bengt H.
Svar från Nisse Larsson 2020-10-28 17:14
Härlig story med din grabb. Uppvuxen i närheten av Munktells fabriker. På tisdagar provkörde fabriken sina nya röda traktorer på gatorna i stan. Vi varnades för den trafiken i skolan. Vi grabbar tyckte inte det var nåt speciellt med det. Vi var vana vid att se traktorer överallt. - Hälsingar NL
Hej Nils-Erik.
Underbara situationer - särskilt nummer 1.
Jag gillar färgerna här.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Nisse Larsson 2020-10-28 21:39
Tackar. Den kanske hade blivit svartvit om mitt SilverEfex hade funkat. Hälsn NL
Erik Madsen 2020-10-28 22:03
Hej igen.
Jag tycker att det passar bra med färger här på traktorn.
Vänliga hälsningar. Erik
PS: Många av de "gamla" gatufotograferna bytte faktiskt från svartvitt till färger när Kodachrome kom på marknaden. Till och med Ansel Adams fotograferade fler färgfotografier än svartvitt eller i en længere periode ! Jag menar har läst över 3500.
Vänliga hälsningar. Erik.