Gatufotograf

Läskfika

En liter läsk och favoritmusik i lurarna. En vanlig scen i Gallerian. Kallt och blåsigt ute på gatan men här inne är det varmt. Kolsyrad kall dryck ger energikick i en jobbig arbetsdag.  

Själv dricker jag vanligt kranvatten. Från en plunta i ryggan. Kanske inte lika gott men tänker på tandläkaren och figuren.

Inlagt 2022-02-19 07:10 | Läst 328 ggr. | Permalink
Den nya människan i ett nötskal. Totalt fjärmad från verkligheten. Lurar som tar bort de naturliga ljuden. En telefon som erbjuder en alternativ värld. Och en dryck som kostar minst 250ggr mer än vanligt kranvatten, och möjligen är 250ggr sämre för din hälsa?
Svar från Nisse Larsson 2022-02-19 10:51
Du kan ha helt rätt här. Men hon kan ha stressigt jobb och behöver koppla av en stund. Vatten och yoga vore bättre och mer välgörande. Hälsar NL
Kanske enda naturutflykt hon mäktar med (med tanke på bakgrunden)
HaD/Gunte..
Svar från Nisse Larsson 2022-02-19 15:53
Tack Gunte. I så fall är det lite sorgligt. Hälsar NL
Hej Nils-Erik.
Det finns många sätt att koppla av. En lugn vrå i en hektisk galleria och med lite lugn musik i öronen och en kanske inte så vanlig drink för henne till vardags?
Här tycker jag att färgfotot ger en bättre beskrivning av miljön hon befinner sig i – inte minst bakgrunden gör det extra.
Färgerna påminner mig lite om Fujis Classic Chrome, som de precis utvecklat för digitala gatu- och dokumentärfotografer, som ville byta från sv/v till färger.
Med vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Nisse Larsson 2022-02-19 15:49
Färgbilder att är riktigt bra. Kallar färgen Larsson Blend. Som du vet så gillar jag alltid svartvitt bäst. Hälsar NL