Gatufotograf

Loppis Hötorget

Med kamera i hand är det lätt att glömma vad som säljs. Istället är det besökarna som gäller. Sett många stockholmsbloggare som visat bilder härifrån. I söndags var det dags för mig.

Trots att det blåste isande kalla vindar över torget var det gott om folk på torget. Många udda figurer. Alla åldrar men främst lite äldre personer.

Några äldre damer som verkade ha det trevligt. Kanske veckans söndagsutflykt.

 

 

Den här mannen såg rätt frusen ut.

 

 

Trodde mest det var böcker och småpryttlar som såldes på Hötorget. Sånt man kan bära hem under armen. Men en del möbler försökte den här gubben prångla. Pinnstolar kanske det finns marknad för.

 

 

Försäljarna såg faktiskt rätt frusna ut. Men dom är väl vana.

 

 

 

En hel del konst fanns det också i stånden.

 

 

Måste också visa att det fanns något yngre damer som var intresserade. En spegel med guldram var inhandlad.

 

 

Nä - det var inget bland prylarna som föll i smaken. Kanske nån annan gång. Bilder bjuds det på. Och det går obekymrat att fota på nära håll som synes.

 

Inlagt 2012-02-27 13:29 | Läst 5107 ggr. | Permalink
Jag gillar verkligen dina bilder från Hötorget. Du lyckas fånga människornas ansiktsuttryck på ett mycket bra sätt. Jag försöker själv lära mig gatufoto, men tycker att det är lite obehagligt att trycka upp kameran i ansiktet på folk. Hur gör du? Har du någon arbetsmetod?
Svar från Nisse Larsson 2012-02-27 15:43
Viktigt för mig att fånga människors ansikten i obevakade ögonblick. Tycks funka bäst om man själv är i rörelse, tar bilder snabbt och inte alltid lyfter kameran till ögat. Tackar för gillandet. - Nilserik
Jag måste berömma dig Nilserik för dina fin närgågna bilder. Själv har jag oerhört svårt att gå så nära som du gör. Jag antar att du har ett vinnande leende och en stor talang ;-)
Fina bilder och bra jobbat!

Mvh
Hans
Svar från Nisse Larsson 2012-02-27 15:51
Grejen är ju att dom inte ska förstå att du fotar. Så charmen kan man lämna hemma. Tackar för berömmet. - Nilserik
lodbroke 2012-02-27 15:58
Hehe, då återstår talangen då ;-)
Högklass gatubilder i min ögon! Det har du verkligen lyckats bra. Är sugen att göra samma som Bruce Gliden men man vågar inte här i Sverige. New York är nog lättare :)
Svar från Nisse Larsson 2012-03-25 09:25
Tack för det. Sitter just å funderar på om man skulle dra till Hötorget med kameran och göra ett ryck igen. Här träffar man ju på en del udda typer.