Gatufotograf

Män skickar inga kort!

Mängder av kvinnor i alla åldrar flockas alltid utanför en vykortsaffär på Drottninggatan i Stockholm. I skaran syns aldrig några män.Förklaringen är enkel - män skickar aldrig vykort eller gratulationskort.

Jag noterade den här äldre damen som med rullator tog sig grundligt med tid att shoppa kort.  Hon är fostrad i vanor långt före internet-åldern. Jag fick för mig att fota en riktig "kortshoppare" och ställde mig bredvid henne och tog några bilder.

Översiktsbilden visar att det är kvinnor i alla åldrar som skickar kort. Notera att ingen man är inom synhåll.

 Egentligen tycker jag det är fint att vi skickar kort till varandra. Inte samma känsla med mejl.  Det blir inte av att befatta mig såna här saker - eftersom jag är ju man.

Inlagt 2018-06-10 10:19 | Läst 1310 ggr. | Permalink
Det har jag inte tänkt på men så är det säkert! Fina illustrativa bilder!/ Björn T
Svar från Nisse Larsson 2018-06-10 11:33
Tack för kommentaren. Men det kanske finns flera män som skickar kort.
Tror också du har rätt! Tyvärr blir det ju rätt dyrt om man skickar många kort, det kan nog bli lite för dyrt i längden för de flesta med bara en pension..
Hälsn!
Svar från Nisse Larsson 2018-06-10 11:55
Gamla pensionärsdamer tar sig råd i varje fall!
Det stämmer nog att de tär mest kvinnor som köper vykort, men det händer att jag också gör det på semesterresor. Det är kul att sitta med sonen och plita ihop ett vykort till farfar.

Jag tror bara att jag plåtat vykortsshoppare en gång, och då var det en kvinna: https://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/2974302.htm
Svar från Nisse Larsson 2018-06-10 16:18
De var en fin vykortsdam med passande blus som du fotade här. Kul med vykortshantering som spänner över tre generationer. Grattis till upplevelserna.