Gatufotograf

Monty Python firar 40 års jubileum

Engelsk humor är bäst. Särskilt alla oförglömliga filmer och sketcher med Monty Python gänget. Nu i oktober firas 40 års jubileum av filmen "Monty Python and the Holy Grail" . Kanske man borde köpa en dvd-box att pigga upp sig med i höstmörkret. Eller besökt något event i London klädd som sin favoritfigur i filmen.

Hur skulle jag själv klä mig? Kanske i mörk kostym, plommonstop, paraply och förflytta sig i klassisk "silly walk" stil.  Det är kanske en riddarrustning som gäller. Filmen handlar ju om kung Arthur och hans riddare som ger sig ut på en låg-budget resa (de har inte ens råd med hästar)  i sökandet efter den heliga Gral.

Framför Eros statyn på Picadilly Circus hittade jag i alla fall kung Arthur och hans käcka riddare.  Inte samma gäng som spelade in filmen 1975.  Originalmedlemmarna  lever fortfarande - åldrade, grånade och fetlagda.

I alla fall är jag särskilt glad för den här bilden.

Inlagt 2015-10-28 11:23 | Läst 3054 ggr. | Permalink
Jag har aldrig gillat Monty Pythongänget särskilt mycket men din bild gillar jag mycket.
Svar från Nisse Larsson 2015-10-28 16:02
Ofta går dom väl över gränsen! De är komplicerade personligheter och jag ska inte övertyga dig att tycka nåt annat. Tackar för bildgillandet!
På nått sätt passar de, stilmässigt, framför den utsirade fontänen :-)

PS, en av originalmedlemmarna, Graham Chapman (som bl a var med i the Holy Grail) dog tyvärr redan 1989. Många minns nog begravningseulogin av John Cleese som både är väldigt Monty Pyhonsk men också varmt respektfull på ett skruvat sätt:
https://www.youtube.com/watch?v=CkxCHybM6Ek
Svar från Nisse Larsson 2015-10-28 16:06
Tog en räcka bilder - bara den här blev bra. Du verkar väldigt insatt i Monty Pyton. Bra att du korrigerar mig med expertkunskaper. Framåt kvällen ska jag lyssna på John Cleese.
Härlig bild du visar här.
Gun-Inger
Svar från Nisse Larsson 2015-10-28 18:38
Tack så hjärtligt Gun-Inger!