Gatufotograf

Möte med gatufotopoolvärden

I lördags snubblade Bengt Hansson och jag över varandra i folkvimlet på Västerlånggatan. En gata vi båda gillar i jakten på motiv.  Knapp hade vi hunnit hälsa på varandra förrän vi tog varsin bild på en  kaffedrickare. Så här blev min bild. Ingen toppbild precis i det dåliga ljuset. Men damen ser  kul ut när hon överraskas av de två herrarna med kamera.

Strax innan jag träffade Bengt - en bild från Mynttorget i Gamla stan där Västerlånggatan börjar. Jag förstår inte skyltens budskap. Tydligen anser damen med skylten att hästarna är utsatta för  djurplågeri. Själv tycker jag djuren verkar välskötta och trygga. Ompysslade på alla sätt som det verkar.

Bengt och jag hade mycket att prata om när det gäller vårt stora gemensamma intresse.  Vi sökte en plats att fika på men knökfullt med folk överallt. Så fikat fick anstå till en annan gång.  Senare passerade jag bordet där första bilden togs. Kaffegästerna satt kvar. Damen verkade återhämtad efter mötet med de två gatufotograferna.

En selfie på Västerlång - trevligt semesterminne för alla turister.

Till sist en bild med mycket som händer. En mor med ett barn som just kör in en kärra i mina ben. Framför ett par som lassar in en massa grejer i sin bil. Så en kille passerar mig raskt bärande på saker.

Gillar enkla vardagsskildringar där det händer mycket. Ungefär så här. Välkomponerade artistiskt disponerade bilder är som regel alltför tråkiga för min smak.

 

Inlagt 2015-07-13 06:41 | Läst 3349 ggr. | Permalink
Är det slutaren som rullar på översta bilden?
Svar från Nisse Larsson 2015-07-13 08:15
Kan slutare rulla?
MonkeyShaman 2015-07-13 08:19
Ja inte fysiskt men vid elektrisk *'tyst' slutare på låga hastigheter med plötsliga rörelser får du ett karakteristiskt 'veck' i bilden:

http://downanddirtydv.com/wp-content/uploads/2011/12/RollingShutterFlickr.jpg
Svar från Nisse Larsson 2015-07-13 08:30
Halva bilden med mycket vidvinkel på nära håll ger nog det här resultatet.
Den sista bilden föll mig verkligen i smaken. En charmig vardagssituationer med en komplexitet som gör bilden extra intressant.
Svar från Nisse Larsson 2015-07-13 11:42
Tack Magnus. Visst ska gatubilden vara röriga och innehålla mycket.
Hej N-E Kul att ses bra bilder. Nästa gång får vi försöka hitta något fik. Men vi hann ju snacka foto ändå.
Ha det bra / Bengt
Svar från Nisse Larsson 2015-07-13 12:29
Visst var det kul att ses. Kaffe ställen brukar det ju finnas gott om annars. Men inte på Västerlånggatan i juli.
Fina gatubilder, de två nedersta gillar jag.
Svar från Nisse Larsson 2015-07-13 12:30
Tackar Johan