Gatufotograf

Muskelkramp gör rysligt ont!

I lördags kom jag gående mot Hötorget i Stockholm. På långt håll såg jag den här mannen sitta och krampaktigt nästan slå knut på sig själv.  Det såg så intressant ut så jag tog några bilder.

I efterhand förstod jag att mannen hade akut muskelkramp. Och kämpade hårt med att stretcha  som smärtlindring. 

Själv har jag sällan detta. Bara vid enstaka tillfällen nattetid. Då blir man klarvaken av den outsägliga smärtan. Men det går snart över. Kanske man skulle stretcha mer. Helst varje dag. Jag har ett program för detta men det blir givetvis inte gjort. 

Kanske det är klokt att stretcha lite så här när man är ute och går?

Inlagt 2022-06-23 07:32 | Läst 166 ggr. | Permalink
Håller med, det gör verkligen ont mer ont än vad hans ansikte skvallrar om. Pokerface kanske.
Inte lätt att somna om heller då det sätter in mitt i natten.
Ät magnesium, säger folk men inte hjälper det inte.
Svar från Nisse Larsson 2022-06-23 20:03
Hej. Den värsta smärtan hade kanske gått över för mannen på bilden. Men det är svårt att somna om efter ett sendrag. Det sägs vara värst för plus sextio personer. Men jag tyckte det här var värre när man var yngre. Hälsar NL
Det bästa sättet vid muskelkramp är att trycka benet hårt mot golvet och sedan röra sig försiktigt! Mvh Wolfgang
Svar från Nisse Larsson 2022-06-23 20:06
Hej. Själv lutar jag mig mot en vägg och försöker ta spjärn med foten. Man vet ju att det går över. Hälsar NL
Wolfgang 2022-06-23 21:09
Det blir samma effekt och funkar! Mvh Wolfgang
Hej NL.
Det är konstigt att du skriver om muskelkramper just nu. Min fru fick ett sådant anfall i båda "læggene" igår kväll. Jag tittar mycket på fotbollsmatcher där det händer att spelarna får kramp – speciellt om de ska ut i förlängd speltid. Så jag använde samma teknik som jag har sett massor av gånger - upp med benen och sedan tryckte jag mot fötterna. Det fungerade och hade samma effekt som både du och Wolfgang skriver.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Nisse Larsson 2022-06-24 09:14
Hej. Beklagar att höra att ni har muskelkramp i Danmark också. Särskilt fotbollsspelarna. Men det finns botemedel. Hälsar NL