Gatufotograf

Nån har snott en gatubild igen att visa på Youtube!

Har svårt att vänja mig att folk snor ens bilder utan tillstånd och använder dem för eget bruk. Skrev om detta för ett par blogginlägg sedan. Nu har det hänt igen. Men den här gången hade i alla fall personen noterat vem som är fotograf.

Kanske man ska låta sig nöja med att filmskaparen prydligt lagt upp följande text om fotografen. Jag tror inte han har haft något kommersiell vinning av bildstölden utan ville bara ha någon slag bild att visa till sin musik.

Artwork:
- The Rubber Shooter
(by sandas04)
http://sandas04.deviantart.com/

Bilden finns här på Youtube - https://www.youtube.com/watch?v=EKNpLNfVQJ4

Det är ju så enkelt att fråga om lov och berätta hur det är tänkt att använda bilden. Det har hänt många gånger på deviantArt.  Jag har alltid lämnat mitt tillstånd och samtidigt fått en trevlig kontakt. Bilder är ju till för att visas så mycket som möjligt och därmed komma till användning.

Däremot skänker jag aldrig bort högupplösta bilder genom att lägga ut dem på nätet.

En tröst är ju alltid att stöldgodset visas till musik. Det muntrar upp!

Inlagt 2015-08-25 07:53 | Läst 3169 ggr. | Permalink
Kul bild! :) Men inte så kul att få bilder stulna, utan att ens namn står med ens. Jag är med en gruppl på facebook med gamla Helsingborgsbilder, och folk verkar inte förstå det här med copyright, de skriver ofta inte ens ut vem som tagit bilden, eller var de fått den ifrån. Tråkigt, men det blir förhoppningsvis bättre med tiden.
Svar från Nisse Larsson 2015-08-25 14:53
Jovisst - det där med bildstöld är väl inte så kul. Men man får väl hoppas det blir bättre med tiden.