Gatufotograf med svartvita bilder.

När vågar man resa till Stockholm?

Det här är Stockholmståget som gör uppehåll vid Eskilstuna Centralstation.

När vågar man bryta sin Coronaisolering och ta tåget till huvudstaden? Det är ju inte kul att dela kupé en timme med hostande och nysande passagerare. Då stannar man hellre hemma.

Nåja - ska inte överdriva. Numera tar inte så många tåget. Jobbar hemifrån. De är nog inte välkomna till sina arbetsplatser med någon form av förkylningssymptom.

Läste i morgontidningen om att Jimmy Åkesson får kritik för att han snörvlade i talarstolen i riksdagen. Han säger att det bara är torrhosta och att han följer Tegnells rekommendationer.

Nåja, här på Centralstationen tänkte jag mig ha fått närbilder på pendlare. Perrongen brukar vara knökfull. Istället låg den öde.

Tog en bild på ett par trevliga tåganställda som knallade förbi. Dom verkar ju i alla fall vara pigga och nog friska.

Inlagt 2020-09-16 07:58 | Läst 254 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Dottern tar tåget i första klass nu i dessa tider, då kunde man boka ett säte utan granne. I värsta fall får man ta på munskydd också
Svar från Nils-Erik Larsson 2020-09-16 13:56
Tack. Kan va bra att veta. Om man nån gång måste ta tåget. /NEL
Stockholm avstår jag ifrån, men det finns en hel del andra platser att resa till med tåg. Dock avstår jag tills vidare eftersom jag tillhör riskgrupper. Om ett år siktar jag på att ge mig ut på resande fot med tåg eller flyg. Trist men bättre än att chansa.
Svar från Nils-Erik Larsson 2020-09-16 13:59
Ligger själv lågt också nåt år framöver med resor. Men Stockholm är så pass nära att man i vanliga fall är rätt ofta i den stan. Räknar det knappast som resa. Hälsn. NELarsson
Hej Nils-Erik.
Härliga tjejer och ansiktsuttryck.
När kollektivtrafiken öppnade efter avstängningens första etapp, var man tvungen att boka en plats i tågen för att kunna kontrollera avståndskraven. För några veckor sedan blev det ett krav att bära ett munskydd i all kollektivtrafik - tåg, bussar, taxibilar, flygplan.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Nils-Erik Larsson 2020-09-16 14:00
Det har blivit mycket regler i Danmark märker jag. Men det kanske måste till för att undvika att Coronan slår för årt. Hälsn - Nilserik
Svårt att rekommendera nått, men smittan är nog låg överallt numera, utom i Borås där har dom nått litet 'kluster' just nu.. Semesterträngseln på Västkusten, badstränderna, Visby och andra platser (inte Stockholm, här var tomt) är ju över sedan nån månad nu och det tycks inte heller ha gett några smittspridningar trots att många befarat detta, media har inte rapporterat om något sådant i alla fall.. Har inte heller hört att några tåg eller överfulla tunnelbanor resulterat i smittade resenärer, även om man befarat detta tidigare.. Tror det är värre att åka i bussar än både tåg och tunnelbana! Viss trängsel på T-banan har ju förekommit vid 'rusningstiderna' i flera veckor nu sen skolor och arbetsplatser kört igång, men jag har inte läst om några 'kluster' trots det..Själv åker jag T-banan några gånger i veckan men aldrig i rusningstid, jag behöver inte det.. T-banan har fungerat fint under hela den här Coronaperioden!
Hälsn!
Svar från Nils-Erik Larsson 2020-09-16 14:03
Du har nog rätt. Väljer dock att ligga lite lågt tills vidare. Åker buss i stan mellan 09.00-14.00 då det är lågtrafik och gratis. Tågresandet får helt anstå. - hälsn Nilserik
Det har blivit litet som vi och dom i Sverige numera!
Riskgrupper, och de andra som inte förstår varför det finns riskgrupper! ;)

Vad gäller Åkesson, och de intervjuver som är i Aktuellt, så brukar jag gå och koka kaffe när dom här intervjuerna pågår! Jag tycker att Aktuellt-reportrarna ofta är mycket dåligt pålästa, så dåligt att det bli pinsamt ibland! Igår fanns ju möjligheter att ställa viktiga och skarpa politiska frågor, istället för att stå och mästra Åkesson! Väx upp Aktuellt! ;) :)
/B
Svar från Nils-Erik Larsson 2020-09-16 14:06
Vi får ta det lite lugnt en tid Bengt. Snart får vi ett bra vaccin. Håller med dig om Aktuellt. Tittar nästan aldrig på tevekanalernas så kallade nyhetsbevakning. Blir bara på dåligt humör. Hälsningar Nilserik