Gatufotograf

Närbilder på folk i Rom

Metoden är att omärkligt sätta kameran i nyllet på folk. Målet är spännande människoskildringar. Personligheter finns det gott om i Rom. Så tillfällena är många.  Det behövs för man misslyckas i de flesta fallen. Bara genom envetenhet det blir några bilder att visa.

Röka med lattefika men utan mobilsnack. Gillade färgerna och avstod från det vanliga svartvita. Maritozzi med grädde är gott. Ett bakverk som rekommenderas.

Närbild på en man som bad om en slant. Partenon i bakgrunden. Det skildrar nog en företeelse med två tusen år på nacken på den här platsen.

Det  regnade en del under mitt besök i Rom med flera paraplybilder som följd.

Den här mannen satt framför mig på bussen. Behövde gnugga sömnen ur ögonen kanske. Annars togs bilden vid lunchtid.

Det blir väl mera gatuporträtt på bloggen framöver. Men däremellan blir det ett besök i London. Ser fram emot fjorton dagars harvande längs Londons gator. Kanske jag får tillfälle att träffa några andra "London Street Sharp Shooters" också.

Firar snart treårsjubileum med min kamera - en Canon 5DIII med Canon 24-70/2,8. Visserligen har jag en del andra fotoprylar. Men de har blivit liggande den här tiden. Hoppas kunna fortsätta så här flera år till. En kamera och ett objektiv. Mer orkar man inte släpa på.

Vid det här laget har kameran blivit rätt blanksliten. Patina kallas det visst. Something that separates a man from a mouse!

Inlagt 2015-05-03 07:44 | Läst 2588 ggr. | Permalink
Trevliga gatuporträtt, Nilserik!
Lycka till i London!
Det verkar som om jag också kommer att hamna där en sväng. Fast i juli.
Ha det gott!
/Niklas
Svar från Nisse Larsson 2015-05-03 09:10
Tack Niklas. London kan bli fint i juli om än varmt.
Sköna gatuporträtt, Nilserik! Rom är väl din favoritstad, om jag minns rätt?
Canonkombon är tung nog, själv kör jag numer Fuji X-T1 och ska strax testa 16-55/2.8. Berlin i sommar, NYC i höst är mina resplaner. Och gatuporträtt lär det bli.
Svar från Nisse Larsson 2015-05-03 11:16
Rom är oslagbart enligt min mening och London sådär. Klarar den tunga kameran genom att den får vila ovanpå kameraväskan. Lycka till med fotoresorna!
Fina människoporträtt nära och bra. Själv kör jag med spegellöst. Jag använder en liten ljudlös kamera med vridbar display. Liten, diskret, föga stöldbegärlig.
Hur är det med Canonen 5D III, smäller det rejält i spegeln och får folk att vakna?
Svar från Nisse Larsson 2015-05-03 12:18
Det finns ett silent mode som inte stör så mycket. Som regel fotar jag också på känn utan att lyfta kameran till ögat. Då spelar det inte så stor roll hu kameran är beskaffad. Liten och ljudlöst eller stor och inte helt ljudlös.