Gatufotograf

Osunt att äta jordgubbar så här tidigt

Jordgubbar ska man väl äta vid midsommar. Och de ska va svenskodlade. De här bären är väldigt nyttiga sägs det. Gäller det verkligen alla slags jordgubbar?

På Hötorget finns det tidigt bär från alla hörn i Europa. Torgstånden är fulla med små plastlådor till hutlösa priser. Turister gillar sånt här och handlar för fullt. Här syns en dam glufsa i sig. 

Bären lastades väl på en långtradare för ett par dagar sedan, kördes flera hundra mil non-stop till Sverige. Så långt från närodlat man kan komma. Men det gäller det mesta av frukt och grönsaker. Det hälsosamma kräver en väldigt osund hantering. 

På nedre bilden syns ett par pensionärer som nog väntar till midsommar med att äta jordgubbar. Låter sig inte frestas av de dyra bären som syns i bakgrunden. 

 

Inlagt 2022-04-20 07:00 | Läst 551 ggr. | Permalink
Hej NL.
Här i huset delar vi dina attityder. Vi håller oss till säsongen, det gäller också äpplen. De kan vara fräscha under så lång tid och samtidigt se vackera ut, att de måste sprutas eller behandlas på ett sätt. Men jag har hört att danska äppelodlare kan lagra dem under köl och därför kan vara fräsch utanför säsongen också ?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Nisse Larsson 2022-04-20 18:51
Hej. Vi tycker lika när det gäller frukt och bär. Det följer vegetationsåret på orten. Men hur gör man med bananer?? Hälsar NL
Hej,
Turisterna tycker nog bären är billiga här i landet.
Japanerna betalar lika mycket för en gubbe hemma som vi betalar för en liter.

Belgiska gubbar brukar va bra.
Ha det gott
Bob
Svar från Nisse Larsson 2022-04-20 18:52
Hej. Kan vara anledningen till asiater ofta handlar bär här. Det är dyrt i hemlandet. Hälsar NL