Gatufotograf

Otur med färgburk

En man iförd cykelhjälm  satt hukad över en färgburk och öste i utspilld färg från gatan med en sopskyffel. Händelsen inträffade på Folkungagatan i Stockholm sent på eftermiddagen i folkvimlet under rusningstid. Ingen låtsades se honom utom jag.

Jag kände medlidande och hade gärna hjälpt till på något sätt. Men med tanke på risken för att bli insmord med färg höll jag mig på behörigt avstånd. 

Jag kunde inte låta bli att fråga hur det här kunde ske.

Han hade handlat färg och placerat färgburken på pakethållaren för att cykla hem. När han cyklade över trottoarkanten flög den stora färgburken i gatan. Berättade han och tillade "Ikväll behöver jag en whisky".

Han hade noterat en annan stor färgblaffa på trottoaren inte långt från honom. Det tröstade honom en aning tydligen. Det tydde på att han var inte den förste som råkat ut för en sådan här olycka.

Jag frågade deltagande om jag fick ta en bild. Han verkade glad över att någon uppmärksammade hans brydsamma situation.

Inlagt 2017-08-22 06:54 | Läst 2695 ggr. | Permalink
Kul liten berättelse. En eländig situation i miniformat. Det finns såklart betydligt värre saker man kan råka ut för och mannen verkar vid gott mod ändå. Fast en whisky är han allt värd! /A
Svar från Nisse Larsson 2017-08-22 14:51
En sopskyffel och tapetskrapa är tydligen vad som behövs för att reda upp situationen. Själv hade jag nog fått panik och sprungit min väg.
En riktig Tatisituation... Risk att det blir en massa skräp i färglagret också så småningom.

Men han verkar ta det med viss humor. Tur det inte var den där whiskyn han tappade i alla fall!
Svar från Nisse Larsson 2017-08-22 14:56
Ångrar att jag inte frågade om han tänkte använda färgen eller slänga den. Själv hade jag nog valt det senare även om en sån här stor färgburk kostar en bra slant.
Stackarn. Tur att han tycks ta det med ro, och humor.
Fin liten ministory N-E.
/ Bengt H.