Gatufotograf

Par i paraplyer

I fredags regnade det i Stockholm. Brukar undvika huvudstadsbesök när det är sånt väder. Men hade ett jobb att fota en väskaffär.  Följaktligen tvingades jag ut i regnet.

Det blev också ett par bilder på paraplyfolket. Det är ju inte så kul med en figur utan man vill ju gärna ha ett par i bild.- par i paraplyer således

Det här är första bilden. Tagen på Nybrogatan vid en av ingångarna till Östermalmshallen.

 

 

Sen gick jag förbi Plattan och såg den här bilden. När jag la upp den på devArt så blev det fyratusen besök på ett par dar och massor med härliga omdömen och favoriter. På Fotosidan var det knappt någon som märkte bilden. Men så är väl Plattan lite utslitet som motiv men inte för den "internationella publiken" så att säga.

 

 

Som regel brukar jag hålla mig inne med kameran när det regnar. Men det får nog bli  fotopromenader i sånt väder också. På fredag drar jag till Berlin för en veckovistelse  och man får väl hoppas på regnväder istället för solsken då!

 Väskaffären då? Om ni vill handla fina väskor så besök Harges i Fältöversten vid Karlaplan.

 

 

 

Inlagt 2012-09-04 08:48 | Läst 4561 ggr. | Permalink
Hej Nils-Erik - trevligt att se din bild från Harges - visst är det Ragnar som är på bilden?
Hälsningar Sören
Svar från Nisse Larsson 2012-09-04 09:25
Hej Sören. Visst är det Ragnar. En jättesympatisk man. - Nilserik
Hampus_6 2012-09-04 12:20
Nästa gång du träffar Ragnar så hälsa från Sören Svedin - hälsa även till Gunvor!
/Sören
Svar från Nisse Larsson 2012-09-04 17:24
Tyvärr bara ett lappjobb. Man får i uppdrag av nån att fota något. I det här fallet bilder av en väskaffär för ett reportage. Som vanligt träffar trevliga människor och ser dem aldrig mer. - Nilserik
Fina bilder, kul med paraplyerna och själv fastnar jag extra för dörrarna och mötet i den översta.
Men visst fattar jag uppmärksamheten för bilden från plattan, det är ju snyggt med stenläggningen och vattenskimret i den!
Svar från Nisse Larsson 2012-09-04 17:25
Tackar Anne-Sophie - Plattan är alltid underbar att fota. Men det här var första gången i regn. - Nilserik
Paraplyfolket är roligt att fotografera, synd bara att det är så bökigt att hantera kameran i regn.

Även om bägge väskorna på bilden är fina så hoppas jag inte att någon av dem har blivit din nya kameraväska, en gatufotograf ska ju inte väcka allt för stor uppmärksamhet :) Berlin är en fantastisk stad att uppleva, både med och utan kamera. Önskar dig en riktigt trevlig vistelse där. För att få ut så mycket som möjligt av resan så rekommenderar jag bra regnkläder ifall det blir dåligt väder.
/Janne
Svar från Nisse Larsson 2012-09-04 17:32
Varje väska i den affären var ett konstverk i sig. Passar nog ihop med en fin Leica. Ser fram emot vistelsen i Berlin - om möjligt en regnfri sådan trots allt. - NIlserik