Gatufotograf

Parklek för vuxna

Tyvärr har jag aldrig kunna stå på händerna. Vet inte om det beror på dåligt balanssinne. Eller att jag aldrig riktigt försökt. Stå på  händer verkar ju vara en helt meningslös färdighet.

När jag promenerade genom Vasaparken i Stockholm upptäckte jag en grupp medelålders personer upptagna i någon form av parklek. Där ingick ett moment där de stod på händerna. Kanske ett hyllning till den vackra brittsommaren. Eller ett led i en återkommande träning i  att bemästra kroppar och tänja gränser för vad som är fysiskt möjligt att utföra.

Utsvävande fysiska aktiviteter har aldrig varit min grej. Men förnekar inte jag säkert hade varit en bättre, sundare och mer framgångsrik människa om jag utövat sånt här.

På gräsmattan i bakgrunden på bilden skymtas två personer. En står med lyftad kamera och en annan fäller ihop sitt kamerastativ. Helt obekanta personer för mig. Men vi delar samma intresse. Bästa motionen man kan få i det vackra höstvädret är att ta en lång kamerapromenad.

Gillar bilder där människor finns på rad så här och gör något kollektivt tillsammans i någon slags komposition. 

Inlagt 2018-10-16 07:03 | Läst 4855 ggr. | Permalink
Hej,
Motion är viktigt, även med kamera. Det visar du här.
Ha det gott
Bob
Svar från Nisse Larsson 2018-10-16 17:13
Absolut - kan man stå på händerna och fotografera samtidigt?
2018-10-16 10:19   Akrobaten
Alla färdigheter är meningslösa för åtminstone någon.
Svar från Nisse Larsson 2018-10-16 17:14
Håller helt med dig!
Hej N-E. Det känns ju nästan som vore bilden upp och ner.
Ha det bra
/ Bengt h.
Svar från Nisse Larsson 2018-10-16 17:14
Hejsan Bengt - kanske jag står felvänd
Fin situationsbild, N-E! Många raka linjer.
Svar från Nisse Larsson 2018-10-16 17:15
`Tackar - den raka linjens harmoni!