Gatufotograf

Positivt med gatufotografering!

Den här mannen kom åkande i rullstol. Han påkallade min uppmärksamhet med några gester och jag förstod han ville bli fotad. Tog en bildserie när han passerade den stora postern på gymet. Vi var på Alva Myrdals gata i Eskilstuna.

Han sträckte upp sig när han passerade bilden - gjorde sedan en tackgest. Jag fick en positiv kontakt med den okände. Synd att jag inte kan skicka någon bild till honom. Tror han skulle uppskattat det. 

  

Inlagt 2020-09-26 06:53 | Läst 1398 ggr. | Permalink
Hej! Han blev säkert stolt och glad att du tog bilderna.
En kamera är som att äga en hund. Den fixar kontakter som annars aldrig hade hänt.
/ Bengt H.
Svar från Nisse Larsson 2020-09-26 20:07
Tänkvärt det där om likheten med hund och kamera. - Hälsningar NL
Han blev uppenbart glad, roligt! Assistenten tittar varken på sin kund eller dig, hon tittar långt fram, hälsningar/ Björn
Svar från Nisse Larsson 2020-09-26 20:06
Tackar. Han var verkligen positiv medan assistenten bara gjorde sitt jobb. Hälsningar NL
Glädjande bild man blir berörd av. Snyggt fångat!

Mvh
Johnny
Svar från Nisse Larsson 2020-09-26 20:05
Tackar så väldigt. Hälsningar NL
När jag först såg bilden utan att läsa, kom jag att tänka på SD:s riskdagsman och ekonomiske talesperson, Oscar Sjöstedt, och dennes uttalande i riksdagen i början på veckan, angående att man gett en handikappad person asyl: "Eftersom han inte var särdeles begåvad, citat ”lindrig intellektuell funktionsnedsättning”, skrev Migrationsdomstolen, och bedömde att det i sig var skäl till uppehållstillstånd. Vad säger ni om att i stället för att föra en migrationspolitik där vi attraherar människor med lågt intellekt, så för vi en politik där vi attraherar människor med högt intellekt." Föraktet för svaga och avikande fanns även i nazi-tyskland, och det är (tycker jag) tydligt var Sjöstedt hämtat sin inspiration. Jag såg nämligen de på bilden bakom, starka, friska och sunda personer som gör...Hitlerhälsning...
Svar från Nisse Larsson 2020-09-26 20:04
Mycket konstig kommentar - Hälsningar NL
Nils Bergqvist 2020-09-26 21:15
Provocerar den? Eller förstår du inte att bilder ger olika associationer utifrån person som betraktar bilder? Det var min första tanke, jag kopplade direkt till hans aktuella uttalande i riksdagen, och sen bakgrunden som också i samband med förgrunden gav mig associationen.
En av de bästa gatufotobilder jag sett på Fotosidan (bild 1).
Gillar när en bild förklarar vad gatufoto är i stället för att se en massa regler som vissa människor hittar på.
Din talang sitter nog i förnamnet... Må gott!
/nic
Svar från Nisse Larsson 2020-09-27 08:39
Tackar. Uppskattar kommentaren jättemycket. - Hälsningar NL