Gatufotograf

Prenumerera på glasögon

Tydligen kan man prenumerera på glasögon numera. Är det något slags avbetalningsköp kanske. Vet inte. Glasögonbutikerna är påhittiga i sin reklam och damen i skylten smilar bedrägligt.

Snart måste jag besöka optikern. Man köper ett par och sedan får man flera par gratis på nåt klurigt sätt. Men det blir väldigt dyrt i slutändan. Använder bara ett av de inköpta glasögonen medan de andra ligger och skräpar i byrålådor. 

Den här gången ska jag köpa ett par och inget mer. Och det nya paret ska se likadant ut mitt gamla. 

Jag stannade till och tog en bild på den äldre damen. Hon var fin i ny vårkappa, schal och basker i vårsolen. Hon hade inga glasögon förresten och behövde inte bli lånekund i affären.   

Inlagt 2021-05-19 06:23 | Läst 864 ggr. | Permalink
Dyrt är det att se dåligt..hur man än vänder och vrider så blir det så. Har själv kört med tre par i paket dom senaste gångerna, ett par solglasögon i rätt styrka ingår. Fast första paret glasögon för 15 år sen kostade lika mycket som tre par gör nu..
HaD/Gunte..
Svar från Nisse Larsson 2021-05-19 18:13
Glasögon kostar en slant. Mina måste specialslipas lite. Går det att få billigare på nått sätt så är det bra. Hälsningar Nilserik
Hej,
Glasögon branschen har alltid varit underlig i vårt land.
I USA 1979 kunde man köpa ett par glasögon för 1/5 av priset här hemma. Man hämtade ut dem nästa dag.
Varför det inte funkar här begriper jag inte.
Rar dam.
Ha det väl
Bob
Svar från Nisse Larsson 2021-05-19 18:17
På 70-talet var jag på semester i Norditalien. Fick fina och billiga glasögon utprovade på morgonen och kunde hämta dem färdiga på eftermiddagen. Hälsar NL
Hej Nils-Erik.
Det är detsamma här i DK, som kallas samma företag "Louis Nielsen". Med slogan. "Du borde ha gått till Louis Nielsen" förstod då att du kunde ha sparat mycket pengar. Det är inte helt fel, mina sista glasögon kostade under hälften av vad jag var tvungen att betala någon annanstans! Efter att jag blev opererad för grå starr behöver jag inte nya glasögon - det borde bara vara för synens (utseende) skull :-)
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Nisse Larsson 2021-05-19 18:20
Det låter som jag borde åka till Danmark och besöka den där Louis Nielsen. Opererades för grå starr för något år sedan. Synen känns mycket bättre sedan dess för mig också. Hälsningar NL