Gatufotograf

Rapport från stora Volvofesten

Volvos stora anläggningsmaskiner visades upp i Eskilstuna. En årlig tradition. Under en veckas tid kommer nu tusentals besökare hit från hela världen. Och naturligtvis också jag. Passade på att ta några bilder från åskådarläktaren under maskinshowen.

Här är en glimt av inledningen. En massa hjullastare och grävmaskiner körs med höjda skopor mot publiken med musik av Wagner dånande ur högtalare. Med en vidvinkel på kameran får man med alla maskiner givetvis men bilden blir lite ostrukturerad (försökte). Valde att fota utsnitt som så här.

 

 

En bred vägbank anläggs av en mängd maskiner i en flygande fart. Här syns bara en av väghyvlarna. Man noterar att den ungdomliga publiken är påtaglig. Vi var väl 1500 åskådare som satt på en stor åskådarläktare under tak.

 

 

 

En actionbild på en grävskopa efter lite knallskott och rök.

 

 

Vad tänker den här lille killen på? En framtid i branschen kanske? Här visades hur man körde in med en pipeline, lastade av och grävde ned den i ett flygande fläng. Kul när man kan få in en knatte så här i bild på en stor maskin.

 

 

 

Alla åskådare bjöds på demonstationsturer. Hundratals barn skjutsades runt på demonstrationsfältet i de stora maskinerna.

 

 

Den här fina uppvisningen för allmänheten görs årligen. Gratis är det också. Inklusive mat och fika så man kan hoppa över lunchen hemma.  Underhållningsvärdet enastående.

 

Inlagt 2011-05-30 04:52 | Läst 5089 ggr. | Permalink
Jag är en sucker för stora entreprenadmaskiner och står järna och betraktar dom på byggarbetsplatser(utanför på lämpligt avstånd).
Tycker evenemanget är väl dokumenterat, skulle järna vart där själv med kamera...
Svar från Nisse Larsson 2011-05-30 19:22
Chansen kommer igen nästa år. Det här måste vara den ultimata upplevelsen för den som gillar stora maskiner. - Nilserik