Gatufotograf

Rivet - vandring i svunnet Stockholm

Stadsbild och människor åldras snabbt. Snart är mina nytagna bilder historia. Tankar man får när man besöker utställningen ”Rivet” som  pågår sista veckan på Nationalgalleriet på Skomakargatan 3 - femtio meter från Stortorget i Gamla stan.

Här ställer Hasse Lindroth ut grafik och fotografier; Göran Josephzohn verklighetstrogna modeller. Det är ett par konstnärer som kompletterar varandra.

 Täppas Fogelström hedrade utställningen med besök (bor förresten i grannskapet i Gamla stan). Göran berättar och visar med hand på hand  en modell han byggt av ett kvarter i i gamla Klara. Taktil demonstration kallas det visst.

Hasse Lindroth har med kamera och grafik dokumenterat Söder i Stockholm. Som Hotell Göteborg vid Södra station, Tullhusen vid Stadsgården, Miljöer runt Medborgarplatsen, Danvikstull och Liljeholmens stearinfabrik.  Och mycket mera

Jag gillar Hasses sätt att dokumentera och levandegöra gamla stadsmiljöer. Engagerande konst. Något att till sig för den som intresserar sig för stadsmiljöer i förändring.

Å snart är ju mina bilder historia - som jag började blogginlägget med.

Som sagt utställningen pågår också denna vecka.

Inlagt 2011-04-12 09:40 | Läst 6497 ggr. | Permalink
Tack för tipset Nils-Erik. Jag ska försöka hinna med ett besök under veckan.
Svar från Nisse Larsson 2011-04-12 17:27
Gör gärna ett besök - utställningen fick mig att fundera en del kring eget fotande. - Nilserik
Tankeväckande det här med att nytagna bilder snart är historia. Du har dokumenterat deras dokumentation fint. Kul dessutom att få se Täppas, gillade många av hans TV program för många sedan.
/Janne
Svar från Nisse Larsson 2011-04-12 17:30
Täppas var en tänkande och duktig leverantör av bra TV. Du jobbar ju själv i Hasse Lindroths anda annars som jag ser det. Tack för kommentaren. - Nilserik
Intressant litet reportage - tack! Och i vanlig ordning något jag missar.
Det vi skriver åldras också snabbt. Försvinner i mängden och glöms bort.
/tim
Svar från Nisse Larsson 2011-04-14 15:29
Kul du uppskattar det. Som nybliven bloggar är man lite förvånad över att det nu blitt tretton inlägg. Och dessutom att nån vill läsa dom. Men det tillför en annan dimension åt fotandet märker jag redan. Det att skapa en liten berättelse med bilder och några meningar. - Nilserik