Gatufotograf

Saknar diskmaskin!

 Översvämning i källaren med vatten från köket. Berättade jag om igår. Diskmaskinen står nu sysslolös bakom den isärplockade diskbänken. Lär dröja innan den hjälper oss igen.

Nedre bilden visar hur det ser ut under diskbänken. Det mörka området på golvet anger var vatten runnit fram. Och vidare ner i gillestugan. 

Tillsammans med den trevlige byggsnickaren fotodokumenterade jag jobbet. Han med sin mobil och jag med min Fuji x100v. Här använde jag den inbyggda blixten. Den är väldigt bra att alltid ha tillhands.

Väntar nu på rörmokare. Hoppas skadan på vattenledningen är lätt åtkomligt för reparation härifrån. Eller finns den under golvet i nästa rum? Spännande fortsättning.

Inlagt 2022-02-03 05:59 | Läst 585 ggr. | Permalink
Väldokumenterat, med tydliga bilder! Instämmer om inbyggd blixt, saknar den på dom nya fullformats Sonykamerorna, mina gamla APS-C hade det, väldigt behändigt, hälsningar/ Björn
Tack Björn. Inbyggd blixt är uppskattad och försöker använda den alltmer. Skulle va tufft i gatufotot! Om man vågar. Hälsar NL
Hej Nils-Erik.
Jag känner med dig, det ser inte bra ut. Bra att du dokumenterar det.
Man ska inte underskatta blixten i vår Fuji. Det finns alla alternativ man behöver - TTL med TTL slow - TTL auto. Sync rear och Sync front. Upp till minus 2,0 och ner till 2,0 blixtstyrka. Och helt manuell. Naturligtvis har den ett begränsat räckvidd, men jag har använt den som utfyllnadsblixt för porträtt i starkt solsken och för motljusbilder..
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Även min "proffs" Nikon D700 har en inbyggd popup-blixt !
Svar från Nisse Larsson 2022-02-04 18:53
Hejsan Erik. Måste lära mig använda blixten mer. Kör bara med TTL auto och det verkar bli hyfsat resultat. Tog ett tag innan jag kom underfund med blixten bara funkade med den mekaniska slutaren. Tyvärr är jag inte så teknisk av mig. Hälsar NL