Gatufotograf

Storebror ser dig!

Utan tvekan lever vi i ett övervakningssamhälle. Någon kan fysiskt följa varje steg vi tar ute på stan. Eller allt vid gör på Internet. Någon vill få oss tro att det är för vårt eget bästa. Vi ska beskyddas från ryssar, terrorister  eller banditer. Sånt är väl kanske bra. Men är det hela sanningen.

Den här bilden återger här lite vad jag är ute efter.

Har samhällsutvecklingen gått överstyr så långt att allt detta är nödvändigt. Eller är det kanske istället för egen rädsla som bedrar oss.

Inlagt 2018-01-04 06:42 | Läst 2043 ggr. | Permalink
Läste i DN i dag om hur det planeras i Kina! Den nya bildtekniken ger möjligheter att se ansikten i närbild på människor för att analysera vad som e Pg! Och analysera kroppsrörelser, hållning, och rörelsetempo och hur mycket vikt man har i ryggan! ! Sammankopplat med aktiviteter vad gäller handlande, resande, telefonerande, internetanvändande, elförbrukning osv, osv, så verkar framtiden inte bli så där väldigt intressant! Men de där e bara i Kina säger nå'n!
Tror du ja, säger jag! :)
/B
Svar från Nisse Larsson 2018-01-04 09:17
Tack för upplysningarna- Nu gör du mig riktigt skraj! Att läsa DN verkar inte bra för mentala hälsan.
Chasid 2018-01-04 11:12
Serien Person of Interest handlar om just det här. Jag tror att det är en serie i din smak Bengt:
http://www.imdb.com/title/tt1839578/
Häftig bild den översta, N-E! Antagligen så finns det övervakningskameror inbyggda i skyltdockornas huvuden ;) Fint också med ansiktet i bakgrunden.
Svar från Nisse Larsson 2018-01-04 20:37
Tack för kommentaren Johan. Kanske skyltdockorna spanar in gatfolket på riktigt.