Gatufotograf

Väntan på tåget Stockholmståget

Pendlandet mellan Eskilstuna och Stockholm har varit rekordhögt.  Vänthall och perrong fulla med folk. Idag är Stockholm ett avskräckande resmål. Hemjobb är  det som gäller.

Själv vågar jag inte alls åka till huvudstaden.

Igår släntrade jag igenom vänthallen. Inte många resande. Placerade mig på en soffa framför den här pendlaren. Upptäcker han här att han fotograferas? Trots att min Fuji, som var placerad i knät, ju är ljudlös. Jag tittade in ens åt hans håll.

Inlagt 2020-09-29 07:12 | Läst 1374 ggr. | Permalink
Hej Nils-Erik.
Han ser ut som han är fångad mitt i något. Kanske är han fotograf själv och kan ditt lilla knep med kameran i knät :-) :-)
Bilden blev åtminstone kul.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Nisse Larsson 2020-09-29 14:56
Tack Erik. Av bilderna i bursten ser jag att han tar en klunk kaffe och så tittar in i kameran. Sen ställer han ifrån sig koppen och släpper kontakten. Subtilt och spännande. Med hälsningar NL
Även en liten kamera kan upptäckas. Men vissa bilder med ögonkontakt kan ändå bli intressanta..
/ Bengt H.
Svar från Nisse Larsson 2020-09-29 16:03
Håller med om att ögonkontakten ofta gör en bild. Som här. Ofta är det inte kameran som gör att man upptäcks utan kroppsspråket hos fotografen. Får jobba lite med den saken. - Hälsningar NL
Ett riktigt bra gatufoto. Ögonkontakt mitt i ögonblicket brukar ofta lyfta bilden och så tycker jag det är här. Hade inte alls varit lika spännande om han tittat ner i mobilen.
Svar från Nisse Larsson 2020-09-29 18:41
Tack Mats - det där spontana ögonkastet gillar jag med. - Hälsningar Nilserik
Ja han ser lite tveksam ut..vad hände nu?
Riktigt bra bild..
Mvh/Gunte..
Svar från Nisse Larsson 2020-09-30 07:48
Tackar så hjärtligt för kommentaren. - Hälsningar Nilserik