** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Mitt fotografiska minne

Det levande Ordet

Det är nu cirka sextio dagar kvar till påsk. På kyrkligt språk kallas denna dag Sexagesima och texterna handlar om det levande ordet.

En man gick ut för att så sitt utsäde. När han sådde föll en del på vägkanten, och folk trampade på det och himlens fåglar åt upp det. En del föll på berghällen, och när det hade kommit upp, vissnade det bort eftersom det inte fick någon väta. En del föll bland tistlarna, och tistlarna växte upp samtidigt och förkvävde det. Men en del föll i den goda jorden, och det växte och gav hundrafaldig skörd.


Norra Munsö, juli 2008

Inlagt 2009-02-15 16:52 | Läst 3751 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Thomas!Tänkvärda ord Tomas...


När jag såg
att jag fått en fläck på mina kläder
kom jag att tänka på
alla de osynliga fläckar
vi får och ger
varandra
utan att vilja
och märka det,
dagarna i ända.

mvh Rolf
Svar från N Thomas Meldert 2009-02-15 18:04
Jag sådde ett frö hos dig =)
Svårt att få ord att falla i god jord idag känner jag ofta. Men att allt inte faller i god jord får jag lika ofta försöka påminna mig själv om. Och allt är inte bortkastat för det. Fåglarna blev väl också lite glada för fröna.
Svar från N Thomas Meldert 2009-02-15 20:11
Allt man säger kommer inte att tas emot av alla. Så enkelt är det. Ibland får man får bara gå vidare till andra åkrar...
En bonde känner nog igen sig i känslan av att mata fåglar istället för att så. De behöver ju sitt också men ändå blir det tillräckligt för att ge en god skörd. Sannolikt bidrar fåglarna med gödsel efter ett tag.
Skulle precis stänga ner datorn när jag såg det här. Tack ska du ha! Ville bara tala om att orden - och den fina bilden - föll i god jord. :)
Svar från N Thomas Meldert 2009-02-17 15:55
Tack Louis. Det var avsikten =)