Mitt fotografiska minne

Hobbyverkstad

Det var nära att jag glömde att månaden augusti går till historien. Det gjorde den 1990 också. I mina yngre dagar hade jag plenty med hobbies. Jag ska inte här räkna upp alla men konstatera att det gick åt mycket tid att fixa och dona med dem. Så mycket att jag vinterbonade förrådet som var en förlängning av garaget. Månadens profilbild är tagen i min nyinredda hobbyverkstad. Verktygstavlan är nyss uppsatt men inga verktyg har hängts upp ännu. Och jag tar en välförtjänt paus. Vem som tog bilden kommer jag inte ihåg. Förmodligen en av mina söner eftersom jag inte har några döttrar. De hade förstås som familjetraditionen bjöd fått kameror i tidig ålder. Och där rann rullarna snabbt igenom. Knäppglada barn är både roande och ett stort finansiellt bekymmer. Man måste ju framkalla snapshotsen! Nå, lite av den fotografiska ådran har de nu alla. Den äldste kör en DSLR, mellansonen har långlånat en av mina Rolleiflexar och minstingen har även han en kamera för film. Som är laddad även om filmen har suttit i i drygt ett år. Häpp!

Inlagt 2011-09-01 11:24 | Läst 8695 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Sportjohan kommer jag ihåg,det var inte igår, den fanns som postorder också.
Allt har sin tid med med de olika hobbies, det går ju att börja om..-)
Svar från N Thomas Meldert 2011-09-01 16:12
Jag har inte sett namnet Sportjohan på mycket länge! Visst går det att börja om. Jag har för säkerhets skull ett par nedpackade i källaren =)
Jag hade en sån där tavla, prydligt belamrad med verktyg. Men det visade sig att det bara var de som knappt användes som hamnade där, de nyttiga grejorna låg i verktygslådan av plåt som man släpade omkring på golvet.

Nu har jag varken verktygstavla eller garagegolv, jag lämnar bilen på verkstad i stället. Men jag har ett glasskåp i vardagsrummet där jag har kameror (odigitala) liggande. Och i ryggsäcken ligger de nyttiga grejorna som jag använder:-)

Ha det gott! /Thomas
Svar från N Thomas Meldert 2011-09-01 22:14
Även jag har nått samma nivå av visdom som du. Det är ingen större ordning nu för tiden. Det tar lite längre tid att hitta verktygen men det känns desto bättre när man gör det =)
Nu vet vi varför augusti 1990 gick till historien. Men 2011?
Svar från N Thomas Meldert 2011-09-01 22:11
Du får se när profilbilderna har kommit så långt.
Kul att höra vart man fått egenskapen att samla på hobbies ifrån. Har själv gått igenom alltmöjligt och är bara 30 än. Lustigt att min nuvarande största hobby har jag delvis ärvt av dig, elektronikintresset. Kanske för att vi etsade och lödde ihop allehanda ting. Nästan på samma sätt som jag sett dig ta över kamerasamlandet från farfar?
Hursomhelst, jag saknar förrådet/hobbyrummet, alla proppfyllda garderober med allmöjligt, verktygen, modellraketer/segelflyg, och tågbanan som inte kom så långt. Hittade förresten en loggbok över det bygget när mamma skulle flytta, undrar vart den tog vägen.
Det blev mitt hobbyrum när du flyttat. Där satt jag ofta och målade tennsoldater i form av orcher och vättar. Nu har jag mitt egna hobbyrum i källarn :)
Svar från N Thomas Meldert 2011-09-02 17:52
Det är roligt och intressant att ha hobbies. Men ibland kan det bli för mycket! Men ett hobbyrum är bra att ha och du har det väl förspänt numera. Själv får jag hålla till på toaletten: De två modelljärnvägarna som är hoppackade i källaren kan jag bara drömma om att plocka upp. Det blir nog protester =)