Mitt fotografiska minne

Med kamera och koffert

Om resefotografi före charterresornas tid

Jag har köpt en fotobok igen. Den här är lite annorlunda än mina andra. Den består av fotografier tagna på resor långt innan massturismen gjorde det möjligt för alla att resa var som helst. Bokens fotografer är välsituerade medborgare (med något undantag) som kombinerar sina yrkesresor med att fotografera. Och gör det bra efter sina förutsättningar.

 

För varje ny fotograf ges en kort personlig historik och dennes resa. Det återges dagboksanteckningar och bildtexter finns vid varje bild.

 

Att ta med kameran upp i riggen på den fyrmastade barken "Viking" var väl ändå att ta i men är man fotointresserad sjöman så är man. Dessa bilder är från Vikings sista långseglats. Nu ligger skeppet som hotell i Göteborg. Mer att läsa om Viking.

Sammanfattningsvis en väldigt trevlig fotobok som jag varmt rekommenderar. Finns både på Adlibris och Bokus. Säkert på flera ställen.

Eders Hängivne

Inlagt 2021-09-27 13:59 | Läst 2729 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Spännande!
Tack för det boktipset!
/B
Ps. Snygg kamera! :)
Svar från N Thomas Meldert 2021-09-27 14:26
Mycket nöje! Visst är den snygg! Contax IIa, för tillfället utan film.
Jätteintressant, stort tack för det boktipset. Den ska jag absolut leta upp. Kan tyvärr inte mäta mig med en sådan raritet (för mig närmast Pentax MX :) )
Svar från N Thomas Meldert 2021-09-27 21:09
Din Pentax är i alla fall pre-digital!