Tankar om fotografi från Fotosidans redaktör Magnus Fröderberg.

En pressestet fotobloggar


Foto: Z/SN

På Södermanlands Nyheter i Nyköping jobbar Z – KG Z Fougstedt. Han blev på 90-talet känd som en mästare på att hantera TTL-blixtar. Det är han fortfarande och det är en del av hans estetiskt drivna bildspråk. Jag vet faktiskt ingen pressfotograf som så ofta lyckas ta så snygga bilder.

Särskilt sportbilder ligger Z varmt om hjärtat. Första gången jag träffade på Z var under en VM-match i Amerikansk fotboll där Z bevakade det tyska landslaget för en tysk bildbyrå.


Det gäller att hitta rätt vinkel...

För knappt ett år sedan hade jag förmånen att få följa Z en dag på jobbet. Vi åkte bland annat ut till en motionsanläggning för att ta en fristående sportbild. På några minuter satte Z  och skitsnygg skidbild med motljus, skidmotionär och korsande skidspår med ett 200/2 på sin Nikon D3. "Det är värt att släpa med den gluggen även om jag har en 70-200:a"

Reportaget finns i Kamera & Bild 1/2011.

Här kan du följa Z:as fotoblogg.

Inlagt 2011-11-07 14:27 | Läst 8285 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Skicklig fotograf på en fin, underhållande och framåt tidning! :)
/Prenumerant.
Kul blogg med många bra bilder. Själv har jag jobbat en del i reportageform utan att vara anställd av en tidning och jag känner faktiskt igen mig i Z:as bildmaner. Det är alltid väldigt roligt att kunna ta dokumentära bilder som också har ett konstnärligt/estetiskt anslag.
Intressant och givande, tack för hänvisningen.
Tack för tipset om bloggen!
Har haft förmånen att få träffa "Z" ett antal gånger på olika sportuppdrag.
Lika trevlig som duktig.